СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 7, 2014

Нови контролери KNX IP за сградна автоматизация от WAGO

Нови контролери KNX IP за сградна автоматизация от WAGO

Доказаната концепция вече е на съвсем ново ниво – новият контролер KNX IP за сградна автоматизация вече е достъпен и може да бъде поръчан. Новият контролер 750-889 KNX IP на WAGO е интелигентно решение за съвременни сгради и сградна автоматизция. Контролерът WAGO-I/O-SYSTEM 750 Series е подобрен с още по-мощен процесор от предходния. Това, в комбинация с два пъти по-голяма програмна памет и четири пъти по-голяма памет за данни, е в състояние да управлява дори най-сложните задачи. Контролерът може да се включи директно към ETHERNET топология чрез интегриран превключвател с 2 порта/входа.

Серията 750-889 осигурява на борда слот за SD карта, която позволява разширяване на капацитета за съхранение при прилагане на по-сложни уеб визуализации, като едновременно с това данните се съхраняват в създадени архивни копия на програмата. С натискане на един бутон, контролерът зарежда фиксиран IP адрес, който е винаги достъпен и може да се конфигурира.

Има подобрена съвместимост между ETS и CODESYS: при промяна на INX интерфейса файлът Sym-XML трябва само да бъде синхронизиран. Допълнителните стъпки за генериране и импорт на Sym-XML файл между контролната система и софтуера ETS вече не са задължителни за всички други програмни промени в CODESYS. За по-добър преглед и по-ускорено програмиране, някои функции и други елементи са прехвърлени от WAGO плъгина обратно в ETS. Използвайки свободно програмируемите 750-889 KNX IP контролери, можете спокойно да свържете, да контролирате, регулирате и да осъществявате мониторинг на всички KNX устройства от различните видове строителни системи. Когато се свърже с WAGO-I/O-SYSTEM 750 I/O модули, другите сензори и изпълнителни механизми могат да бъдат интегрирани в контролера. Функцията на рутер, в комбинация с модул TP1, автоматично се свързва двупроводна шина система KNX за ETHERNET. Това позволява управлението на сградата или работата на системата да се осъществява чрез локална мрежа или интернет.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини