СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 7, 2014

Новият Iveco Daily стана Ван на годината 2015

Новият Iveco Daily стана Ван на годината 2015

Новият Daily, трето поколение лекотоварен автомобил на Iveco, е обявен за “Международен ван на 2015 година”. Годишната награда се организира от жури от 23 водещи журналисти от международни издания за превозни средства. Победителят е ванът, който според журито, "има най-голям принос към стандартите за ефективност и екологичност на товарния транспорт по отношение на околната среда и безопасността на движението".

Престижната награда бе връчена по време на 65-то издание на международното автомобилно изложение в Хановер, най-голямото изложение в Европа за товарни и индустриални автомобили.

В годината с най-много конкуренция от създаването на наградите през 1991 г., новият Iveco Daily спечели с разлика от 17 пункта пред финалистите от Fiat, Ford, Mercedes-Benz и Renault//Opel. При гласуването новият Daily е класиран на първо място от 23-мата членове на журито.

При получаването на наградата от председателя на "Международен ван на годината" Джарлат Суини, президентът на марката - Iveco Пиер Лают, каза: "Щастливи сме, че нашият нов Daily получи престижното отличие "Ван на годината". Новият Daily е важна стъпка в подобряването на общата цена за притежание, комфорта, управляемостта, продуктивността и екологичността. Бихме желали да посветим тази награда на нашите клиенти, които всеки ден могат да разчитат на този надежден и сигурен партньор в работата си".

Новият Daily е напълно обновено превозно средство, което е най-доброто в своя клас по отношение на ефективност на товарния обем, обем и товароносимост, комфорт като на лек автомобил плюс управляемост и допълнително оптимизиран разход на гориво. Това са основните характеристики на третото поколение лекотоварни автомобили Iveco, на които 80% от компонентите са препроектирани.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини