СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 1, 2015

Нови 6.0Ah батерии за 18V електроинструменти от Bosch

50% по-дълга работа, 100% съвместими, двойно по-дълъг живот

Нови 6.0Ah батерии за 18V електроинструменти от Bosch

Bosch продължава да надгражда програмата си професионални акумулаторни електроинструменти и поставя нови мащаби при литиево-йонните акумулаторни батерии. С новите 6.0 Ah батерии Bosch е първият в света производител предлагащ най-големия до сега капацитет в 18V клас. Новите 6.0 Ah батерии предлагани от Bosch осигуряват 20% по-дълго време за работа с едно зареждане от 5.0 Ah батерии (въведени лятото на 2014 г.). Сравнени с вече остарелите 4.0 Ah батерии, новият акумулаторен пакет предлага увеличение на времето между зарежданията с 50%.

Батериите с капацитет 6.0 Ah са обoрудвани и с технологията CoolPack. Батериите с Bosch CoolPack имат специална геометрия. Литиево-йонните клетки са разположени с изключителна точност върху червен охлаждащ елемент и са термично свързани с него. Охлаждащият елемент е от HDPE – полиетилен с висока плътност. HDPE е с висока топлопроводимост, като при това е и добър изолатор. Оребрената основа увеличава повърхността за топлообмен и отвежда топлината. Ето защо батериите с CoolPack имат явно по-дълъг живот. Тестове проведени от Bosch доказват двойно по-дълъг живот на тези батерии спрямо такива без CoolPack.

Допълнително предимство е малкият им размер - 11,5 x 7,5 x 5,5 см - напълно идентичен с досегашните 18V батерии с капацитет 3.0 Ah, 4.0 Ah или 5.0 Ah на Bosch, а теглото им 620g е почти непромено спрямо предшествениците. Така новите 6.0 Ah батерии на Bosch са най-компактните, най-леките и същевременно най-мощните батерии предлагани в 18V клас. Освен това технологията на Bosch Electronic Cell Protection (ECP) предпазва батерията от прегряване, претоварване и дълбоко саморазреждане.

Когато купувате батерия от Bosch, може да сте сигурни, че е съвместима с всеки един от вашите инструменти. Това разбира се е валидно и за новите 6.0 Ah батерии. Доказалата се Flexible Power System на Bosch гарантира, че всички батерии са съвместими с всички досегашни и бъдещи акумулаторни електроинструменти и зарядни устройства в същия волтов клас. Такава съвместимост не се предлага от нито един друг производител.

НОВО: Компактно зарядно устройство за различни волтови класове
Заедно с новите 6.0 Ah батерии Bosch предлага и ново зарядно устройсто GAL 3680 CV Professional. Вече може да зареждате всичките си литиево-йонни батерии – от 14.4V до 36V включително, само с едно зарядно устройсво. В сравнение с досегашното зарядно устройство GAL 3680 CV Professional съкращава на половина времето за пълно зареждане на 36V батерия. Независимо от волтовия клас, една 4.0 Ah батерия се зарежда напълно за 35min, докато пълното зареждането на 6.0 Ah батерия отнема само 50min.

Новите 6.0 Аh батерии с CoolPack ще се предлагат на българския пазар още от началото на 2015 г., като се предлага възможността за закупуване на комплект 2 батерии със зарядно GAL 3680 CV Professional, само батерия или само зарядно устройство.РОБЕРТ БОШ / Електроинструменти

София 1407, бул. Черни връх 51-Б
тел.:02/ 9601067


РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама