СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 1, 2015

Революция във водоснабдяването

Революция във водоснабдяването

През последните години значимостта на водопотреблението значително се повиши по целия свят. Тенденциите в тази област са насочени към иновации и модернизиране в производството на пластмасови системи за пренос на вода, както за питейно-битови така и за промишлени цели.

В отговор на световните тенденции Инстал Инженеринг напълно обнови и модернизира своята производствена база, като внедри в производството си иновативни производствени линии и европейски системи за контрол от най-висок клас.

Като водеща компания в областта на производство на технологични тръбопроводи и фасонни части в България, Инстал Инженеринг има натрупан опит в тази сфера повече от 20 години и е в сътрудничество с редица водещи фирми в тези области като BASF, BAYER - Германия, Huntsman – Италия, T-Сomp, Sаlling Plast и Danfoss – Дания. Инстал Инженеринг се налага успешно не само на българския пазар, но и все повече на международните пазари. Основната си дейност развива в две направления:
- Производство на тръбопроводи за водоснабдяване и за минерална вода.
- Производство на преизолирани топлопроводи за топлофикационни системи и климатични инсталации.

В резултат на разрастващата се употреба и приложение на пластмасовите тръби тип HDPE и PPR, PPR-GF, през 2013г. Инстал Инженеринг СВ внедри в производството си иновативни системи за производство и е единствената фирма на Българския пазар, която произвежда трислойни стъклонапълнени полипропиленови /PPR-GF/ тръби.

Благодарение на своите характеристики стъклонапълнените тръби намират все по-широко приложение измествайки добре познатите тръби с алуминиева вложка. С тях се изграждат тръбопроводи за гореща минерална вода, за питейна студена и топла битова вода, за отоплителни инсталации до 90 °С, както и за сгъстен въздух и климатизация. Стъклонапълнените тръби са 100% рециклируеми за разлика от тръбите с алуминиева вложка.

Основни Предимства:
- Без отлагания и корозия
- Без микроби
- Ниски топлинни загуби
- Устойчиви на химикали
- Устойчиви на силен натиск и високо налягане
- Гарантирана висока скорост на водната струя
- Леки и лесни за монтиране и укрепване
- Дълъг живот на експлоатация

Инстал Инженеринг СВ е една от малкото фирми в региона, които използват изключително и само 100% първичен материал от най-висок клас в своето производство. Високият клас гарантира по-дълъг живот на експлоатация, без промяна във физичните и химични свойства на суровината.

По цялата верига на производство от постъпване на суровината до изработването на крайния продукт се извършва качествен контрол. Разполагаме и със собствена лаборатория, оборудвана с високо-технологични и прецизни апарати за анализ и контрол.Инстал Инженеринг СВ

Браниполе 4109, Бивш селскостопански двор
тел.:032/ 519266
факс:032/ 518274


РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо