СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 1, 2015

Ултразвукови овлажнители Danvex от фирма Климасет

Ултразвукови овлажнители Danvex от фирма Климасет

След като се утвърди като коректен и качествен доставчик на обезвлажнителна техника, Danvex разшириха своята продуктова гама и добавиха в нея и техника за овлажняване, за да могат да покрият пълния набор от приложения, свързани с проблеми с влажността.

Верни на своя принцип да предлагат качествена техника, която обаче да бъде и в крак с най-съвременните тенденции, от компанията залагат на най-новите технологии в бранша. Поради тази причина Danvex разработиха и започнаха производството на овлажнители на ултразвуков принцип.

Голямото предимство на този тип овлажнители е изключително ниската консумация на електроенергия в сравнение с конвенционалните пароовлажнители, като разликата в консумацията за модели с аналогичен капацитет на овлажняване е около 7-8 пъти. Друго предимство на този тип уреди е, че за разлика от пароовлажнителите, те облекчават охлаждането на помещенията, в които работят, което е от ключово значение особено за сървърните и технологични помещения, в които целогодишно има нужда от охлаждане.

Разбира се, трябва да обърнем внимание и на недостатъците на ултразвуковите овлажнители.

Първият от тях е по-високата цена. Вторият е нуждата от по-добро пречистване на водата, която използваме за процеса на овлажняване, което от своя страна може да доведе и до по-висок разход на вода с около 30-40%.

Третият недостатък е по-сложното устройство на уреда и нуждата периодично да бъдат подменяни неговите дюзи.

Въпреки всички тези недостатъци, предимствата на ултразвуковите овлажнители спрямо пароовлажнителите натежават повече и само след 1-2 години по-високата първоначална инвестиция се изплаща, поради значително по-ниските експлоатационни разходи.

Гамата от овлажнители на Danvex включва модели с капацитет от 3 до 48 литра за час. Повече подробности може да потърсите на сайта на Климасет.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини