СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 1, 2015

В областта на акумулаторните пакети ще разширим производството си

Разговор с г-н Валери Сланчев, Управител на Валбис - Валери Сланчев

В областта на акумулаторните пакети ще разширим производството си

Г-н Сланчев, представете фирма Валбис - Валери Сланчев. Ще бъде интересно за читателите на Списание СТРОИТЕЛИ да споделите и за някоя новост в работата Ви.
Фирма Валбис – Валери Сланчев е създадена през 1992 година, и вече повече от 20 години участва на пазара с търговия и инженеринг на елементи на резервното електрозахранване. През 2014 година фирмата откри в София нов модерен акумулаторен център, в който да посреща многобройните си клиенти.

Валбис – Валери Сланчев разполага с пълната гама литиеви, Li-ion и Li-Pol батерии, които можете да поръчате и в интернет магазина на фирмата. Усилията на екипа на фирмата са насочени главно в популялизирането и продажбата на батерии, произведени по най-новите технологии и с най-високата енергийна плътност (Li, Li-ion, Li-Pol и др.). Само тяхното технологично развитие ще осигури напредък на съвременните технически мобилни устройства, които се нуждаят от все повече енергия. Това е световен проблем, защото по последни данни разширените възможности на мобилните устройства с акумулаторно захранване изискват 15 пъти повече енергия, отколкото преди 10 години, а съвременната технология за производство на батерии са увеличили енергийната им плътност само 2 пъти.

През ноември 2014 година внедрихме нова пункшвайц машина за точкова заварка, което позволява изработването на заварки на никелови ленти с дебелина по-голяма от 0.5mm и най-различни накрайници за свързване с устройството.

Кои продукти от гамата Ви са с успешно приложение на пазара? Разкажете повече за тях.
Хит в портфолиото на фирмата е рециклирането на акумулаторни пакети за различни акумулаторни инструменти (винтоверти, къртачи, шлайфове и др.). На практика това означава подмяна на износените Ni-Cd, Ni-Mh, Li-ion, Li-Pol акумулаторни клетки с нови висококачествени елементи, тест, заряд и шест месеца гаранция.

Освен това, изработва и рециклира пакети за касови апарати, медицинска апаратура, играчки, радиостанции, аварийно и евакуационно осветление, GPS устройства, топломери и много други, както и индивидуални конфигурации по заявка на клиента.

Какви са приоритетите Ви в работата и към какво сте се насочили в близък план?
Нашата малка фирма със своята дейност е изключително близка до клиента и затова в нашите усилия главна роля заема отношението ни към клиента, независимо дали е любител или корпоративен партньор. Ние се стремим по всякакъв начин да улесним клиента, като наблягаме на внимателните и задълбочени консултации, логистични облекчения, награди, бонуси, реални отстъпки.

Накрая искам да засегна един нерешен въпрос относно безопасността при извънредни ситуации, а именно аварийното и евакуационното осветление. Независимо, че има добра нормативна база от стандарти и наредби, проверките за изправността и последваща подмяна на захранващи акумулаторни устройства (Акумулаторни Ni-Cd и Ni-Mh, оловни VRLA батерии и др.) на практика не се извършва.

В развитите страни в Европа, Азия и Америка тази дейност се изпълнява стриктно, като по този начин се открива и една производствена ниша за изработка на акумулаторни пакети, което ще даде възможност за всички фирми с предмет на дейност като Валбис – Валери Сланчев да разширят производството си и да подобрят икономическите си показатели.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини