СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 3, 2015

Новият малък инверторен термопомпен водоохлаждащ агрегат от Daikin Europe

Новият малък инверторен термопомпен водоохлаждащ агрегат от Daikin Europe

Daikin Europe разшири своята гама малки инверторни водоохлаждащи агрегати със спирални компресори и гамата термопомпи с пускането на нова сплит версия, предназначена за комфортна климатизация и технологични приложения. Изключителната гъвкавост и лекота при инсталиране, компактните размери, минималните работи по тръби и модулният дизайн правят новата сплит система идеалното решение за ограничени пространства. В допълнение отделният хидравличен модул без използване на гликол осигурява висока ефективност при експлоатация дори в най-студените климатични условия.

Въз основа на съвременната инверторна технология на Daikin, новата малка инверторна серия разширява разнообразието на съществуващата серия малки водоохлаждащи агрегати и термопомпената гама на компанията. Предлагат се четири модела 20-64 kW, с максимална мощност на охлаждане 74,3 kW.

Доставяни като два отделни модула, SERHQ - външното тяло и SEHVX - хидробоксът може да се инсталират според ограниченията на пространството. Модулният дизайн и минималните работи по тръби осигуряват допълнителна свобода на монтажа, където пространството е ограничено или за сложни обекти. Тъй като влизат в стандартен асансьор, агрегатите се транспортират лесно без специално оборудване за повдигане.

Уникален дизайн
Малкият инверторен термопомпен водоохлаждащ агрегат на Daikin предлага всички предимства за непрекъснат контрол на температурата в студен климат, с уникалните функции на иновационната VRV технология на Daikin. Новият агрегат има способността точно да контролира потока на хладилния агент от етапа на изпаряване до етапа на компресия с помощта на серия от малки вентили. Важен компонент на новата термопомпа е спиралният компресор, който използва въртящ се, спиралообразен механизъм за компресиране на хладилния агент. Термопомпите за жилищни приложения обикновено използват бутални компресори, при което буталото компресира хладилния агент.

Новата Daikin спирална инверторна сплит система е уникална с отделния хидравличен модул за вътрешен монтаж. SEHVX хидравличният модул не налага ползването на гликол във водния кръг, което позволява на системата да работи в по-студен климат, справяйки се с минусови температури.

Михаел Хаас, мениджър продажби на Daikin за България и Молдова сподели: "Всички системи на Daikin са посветени на създаването на перфектния вътрешен климат. Новите агрегати на Daikin съчетават най-доброто от иновациите, така че дискретно да създават комфортна атмосфера, която е енергийно ефективна и достъпна."

Лесна инсталация
Новият агрегат осигурява удобство от гледна точка на опростен дизайн и лесна конфигурация, като същевременно предлага интегрирано решение, което може да бъде мащабирано, така че да подхожда на различен тип сгради и многофункционалното използване на помещенията. Компактният дизайн на новия хидравличен модул означава, че може да се събере и в най-малките пространства, докато изолацията на вътрешните тръби за вода премахва риска от нежелана влага, като елиминира кондензацията по време на охлаждане.

С една от най-високите за Европа стойности на сезонна ефективност (ESEER) в своя клас и работен коефициент на ефективност (COP) от 3, тази нова инверторна термопомпа със спирален компресор е не само многофункционална, но предлага изключителна енергийна ефективност при високи нива на комфорт.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини