СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 3, 2015

Подово отопление с аморфно метални ленти от Редсън

Подово отопление с аморфно метални ленти от Редсън

Специалното при аморфните ленти е липсата на кристална структура в аморфните ленти. На база на това, много свойства на материала се променят. Границите между кристалите в кристалните твърди вещества обикновено причиняват повечето от недостатъците на материалите. Хомогенната и безгранична структурата на аморфните метални сплави предоставя уникални механични, антикорозионни, износоустойчиви и магнитни свойства.

Нагревателните елементи на базата на аморфно метални ленти работят при по-ниски температури, което ги прави много по-сигурни и безопасни за потребителя. Благодарение на интегрираните защитни сензори, новата технология и по-ниските работни температури, значително намалява опасността и неприятното "изгаряне" на кислорода в помещението, няма открит огън, няма задух и неприятни миризми, контролира се работата и ефективността на системата и др. предимства. АНТ рогозките за отопление, представяни от Редсън, са произведени по най-високите стандарти за безопасност. Нагревателните рогозки отговарят на клас II от изискванията за електрически системи, рогозките са конструирани с двойна изолация и успешно преминават всички стандарти за безопасност на IEC: IEC 60335-1 и IEC 60335-2-96. Голямата площ за трансфер на топлина на лентата означава, че се достига определено ниво топлинна мощност при по-ниски температури. Лентовият нагревателен елемент може да се обвие с различни видове полимерна изолация и обратно на обикновения нагревателен кабел работи при по-ниски температури, което води до необходимостта от по-тънка и по-евтина изолация.

Поради това, че работната температура на лентовия нагревател е по-ниска (35°С-40°С), отоплителните рогозки могат да бъдат положени в саморазливната замазка или лепилото за плочки с минимална дебелина на пласта 6mm. Върху така инсталираните рогозки може да се постави всякакъв тип подова настилка, без да се увреди цветът, лакът и самият материал въобще. Поради ниските работни температури на нагревателния елемент, AHT технологията има 15 години гаранция.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини