СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 5, 2015

Очакваме да утвърдим позициите на продуктите Devorex на международния пазар

Разговор с г-н Илия Танев, Търговски директор на Деворекс

Очакваме да утвърдим позициите на продуктите Devorex на международния пазар

Г-н Танев, представете на читателите ни фирмата и дейността Ви.
Деворекс стартира дейността си в производството и работата с пластмаси, като семеен бизнес в 2004 г. Производствената и логистичната база са разположени в Пловдив, на обща площ от 20 дка. Компанията е известна сред нашите партньори и клиенти на първо място със системите за покривно отводняване от PVC, които трайно присъстват на нашия пазар и успешно се развиват в чужбина. Високото качество и ниво на обслужване ни направиха разпознаваеми за сравнително кратко време. В тази връзка заслужихме и вниманието на най-големите производители на сходни продукти в Европа, които имат дългогодишна история в бранша. Успехите на фирмата несъмнено са привлекли интереса и на настоящите собственици от Гамрат (Полша), които имат солиден опит в работата с пластмаси и притежават 100% от капитала на компанията. Понастоящем Деворекс е част от семейството на холдингова структура от западноевропейски фирми производители, главно в сферата на строителните материали.

Бихте ли се спрели по-подробно на продуктовите Ви гами? В какви проекти основно се използват Вашите продукти?
Стараем се постоянно да разширяваме сътрудничеството си с нашите партньори, а това включва и развитие на асортимента. Към момента гамата от продукти с марка Devorex включва: Системи за покривно отводняване (PVC, PMMA, Стомана); Система канали за линеен дренаж (HDPE); Система винилови обшивки за стрехи - SOFFIT;Система за сградно водоснабдяване PP-R. Продукцията се произвежда в нашата високотехнологична фабрика за екструдиране и шприцоване на полимерни материали. Използваме оборудване, суровини и материали на водещи европейски и световни производители. За постигане на добри резултати разчитаме и на нашия мотивиран екип. Деворекс е от малкото производители, които разполагат със собствена лаборатория, с набор от уреди за топлинни, механични и изследвания за ускорено стареене на изделията. Така осигуряваме непрекъснат контрол на всяка производствена партида. Основното приложение на нашите продукти е свързано със строително-монтажни и ремонтни дейности на частни домове, административни сгради, а също и производствени халета.

Разкажете за някои от последните нови продукти.
Скоро въвеждаме нов цвят с метален ефект при водосточните системи, който много силно напомня мед. Във връзка с това изискванията към техническото оборудване са завишени и в момента приключваме с въвеждането в експлоатация на ново оборудване на стойност над 350 хил. евро. Използваните за целта материали (РММА) са с отлични характеристики и устойчивост на атмосферно влияние и са гаранция за качеството на системата.

Споделете очаквания или насоки за бъдещото развитие на фирмата, предвид състоянието на строителния пазар.
С колегите ми отчитаме позитивно настроение в строителния сектор и подобряване на условията в България. Полагаме сериозни усилия в работата с нашите партньори и резултатите ни до момента са много по-добри, спрямо същия период на миналата година. Използвам възможността да благодаря на всички партньори за положените от тях усилия. Работим усърдно, за да запазим този успех и занапред. По света сме представени с дъщерни дружества и вносители в над 20 държави в Европа, Азия и Южна Америка. Всеки пазар има своите особености и се съобразяваме с възможностите, които ни се предоставят. В плановете ни за тази година влизат и някои от по-важните международни изложения за нас, като МosBuild, TurkeyBuild и BATIMAT. Първите две се проведоха в Април и сме много доволни от резултатите, които постигнахме там. Любезно каним всички да ни посетят на BATIMAT 2015 в Париж в началото на ноември. Очакванията ни са за успешно представяне и утвърждаване позициите на продуктите с марка Devorex на международния пазар. Щастлив съм, че имам възможността да работя с екип от професионалисти, с който посрещаме заедно предизвикателствата на деня.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини