СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 6, 2015

Отличен дизайн за модерни радиатори

Отличен дизайн за модерни радиатори

Съвременният интериорен дизайн включва всички видими елементи в помещението.

Вдъхновени от езика на формите в модерното обзавеждане, луксозните радиаторни вентили на Oventrop са изключителен акцент. Дизайнът и цветните модели са определени спрямо цвета и формата на модерните радиатори.

Освен това, отличният дизайн върви ръка за ръка с иновативната технология.

Термостатите и вентилите за радиатори на Oventrop позволяват хидравлично балансиране на отоплителни инсталации, благодарение на предварителната им настройка. Така те удовлетворяват изискванията за комфорт и икономично потребление на енергия в съвременното обзавеждане за бани и жилища.

Термостатът „pinox“ е функционално и конструктивно усъвършенстван. Ръкохватката дава възможност за лесна и прецизна настройка на температурата. Работата с термостата и отчитането на стойностите са отлични. Номиналните стойности могат да бъдат настроени с лекота.

В комбинация с радиаторните вентили на Oventrop от „Серия E“ или със свързващия „Multiblock T“, термостатът „pinox“ се препоръчва за обзавеждане на модерни жилищни пространства.

Термостатът „Uni SH“ има елегантен дизайн и течен сензор. Лесно обслужване и отчитане. С възможност за регулиране и от хора с увредено зрение.

Впоследствие може да се свърже елегантната декоративна капачка „SH-Cap“, която се предлага по избор в бяло, хромирана или антрацит. При моделите в бяло или от неръждаема стомана, капачките са предварително монтирани.

Свързващите вентили на Oventrop „Multiblock T-RTL“ са комбинация от термостатен вентил с предварителна настройка, секретен вентил и ограничител на температурата във връщащата линия (RTL) за регулиране на подово отопление.

Термостатният вентил с монтиран термостат, в комбинация с радиатор, регулира стайната температура.

Темперирането на повърхностното отопление се извършва независимо от термостатния вентил чрез ограничаване на температурата във връщащата линия чрез интегриран ограничител. Корпусът е от месинг, с меко уплътнение и никелиран. Междуосовото разстояние е 50 mm.

Този продукт на Oventrop е идеална комбинация за за отделно регулиране на радиатор и повърхностно отопление с един вентил; за изолиране, предварителна настройка на дебита и настройка на температурата във връщащата линия на повърхностното отопление.

Благодарение на растящите изисквания към топлоизолацията, топлинните разходи в сградите намаляват. Като енергоспестяваща и икономична отоплителна система, която освен това се отличава с комфорт и високо качество на условията за живеене, повърхностното отопление е добро решение. Енергоспестяващият потенциал възлиза на около 6 до 12 % годишно.

Комплектите за монтаж на стена „Unibox“ на Oventrop позволяват регулирането на температурата в помещения до 20 m2 с термостатен вентил („Unibox T“/„Unibox E T“), ограничаването на температурата на отоплителните площи с ограничител на температурата във връщащата линия („Unibox RTL“/„Unibox E RTL“) или комбинация от двете („Unibox plus“/„Unibox E plus).

Не оставяйте проектирането на Вашите жилища на случайността - продуктите и системите на Oventrop са гаранция за високи стандарти и качество.



ОВЕНТРОП

София 1172, Представителство за България: ОВ Системи ЕООД, бул. Д-р Г. М. Димитров 58
тел.:02/ 9615710, 9615711
факс:02/ 9624465