СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 6, 2015

Система за отстраняване на проблема с конденза и мухъла от Атри

Система за отстраняване на проблема с конденза и мухъла от Атри

Един от основните проблеми във всички кухни, бани и мокри помещения е появата на мухъл. В днешно време той се появява често и в други помещения след неправилно поставяне на топлоизолация или нова дограма. Основната причина за появата му е кондензирането на влага, поради разликата в температурата на въздуха в помещението и тази на стената. Фирма Атри предлага ефикасна система за отстраняване на проблема с конденза и мухъла, разработена от италианската фирма Атриа. С две прости стъпки проблемът с мухъла ще бъде решен, като освен това ще намалите и разходите си за отопление чрез електроенергия.

Първа стъпка – Нанансяне на Kemmufa. Кеммуфа (Kammufa) е водоразредим противоплесенен, антимухълен и антибактериален разтвор. Продуктът е биоразграждащ се и не съдържа фенилживачни съединения. Засегнатите повърхности се напръскват (намазват с четка) с разтвора. Ако мухълът е с дебел слой, след изсъхване той се отстранява механично с метална четка или шпакла, след което се нанася още един слой от фунгицидния разтвор. Интервалът между нанасянията е 24 часа.

Втора стъпка – Полагане на Atriathermika. Атриатермика (Atria-Thermika) е енергоспестяваща боя с керамични микросфери, идеална както за вътрешни, така и за външни повърхности. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен декоративен и изолационен слой със следните предимства: Предпазва от образуването на конденз и мухъл; Способства по-доброто вертикално разпределение на топлината в помещенията; Доказано намаление на разходите за електроенергия с 20%; Тези стойности са установени експериментално при направените тестове в акредитирана лаборатория на Университета на Месина-Италия; Защитава основата от образуването на пукнатини; Изолира акустично; Нанася се лесно; Бързосъхнеща – при 20°С боята е суха за 2 часа. Продуктът може да се оцвети в над 2000 цвята, като по този начин дава възможност за реализиране на многообразни интериорни решения.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини