СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 6, 2015

Буферни алумулиращи съдове oт Декамекс – Пловдив

Буферни алумулиращи съдове oт Декамекс – Пловдив

Новите и високоефективни разработки за буферни и алумулиращи съдове на Декамекс – Пловдив успешно бяха приложени при изработката и доставката на буферни съдове за отоплителната и БГВ инсталация за х-л Рила, к.к. Боровец. Бяха изработени и доставени 11 буферни съда с обща вместимост от 14 500 л.

Новите модели бойлери, буферни и акумулиращи съдове успешно се внедряват в инсталациите за производство на битова топла вода в множество здравни заведения, болници и санаториуми, осигурявайки санитарно чиста топла вода и се вписват в програмите на възложителите за енергийна ефективност, загряват водата както от слънчеви, отоплителни котелни инсталации, така и от хладилни и термопомпени инсталации.

Все по-широкото използване на високоефективни енергоспестяващи инсталации доведе до необходимостта от нови разработки на бойлери, а така също и акумулиращи и буферни съдове, които да се впишат във високо енергийно ефективните инсталации за отопление и топла вода. Разработени са нови модели неръждаеми бойлери и акумулиращи топлината съдове които успешно участват в програмите за енергийна ефективноист. Бойлери, загряващи водата както от свлънчеви, отоплителни котелни инсталации, така и от хладилни и термопомпени инсталации. В гамата 150; 200;300;400;500;700 и 1000 литра се монтират серпентини с голяма мощност и голяма топлообменна повърхност, които позволяват да се използват като топлоизточници ниско температурни топлоносители, като термопомпени системи вода-вода и вода въздух, ниско температурни кондензни газови котли и др. Така например, ако за станадартния бойлер 500л бв-ст-500 нагревните площи на серпентините са съответно котелна / слънчева са 1,31/2,16m2, то на модела бв-сттп-500 те съответно са 4,96/2,16m2. В новите разработки е приложен дългогодишният опит от производството на серпентинни неръждаеми бойлери и са приложени нови съвременни концепции за максималното извличане на топлината от топлоносителя и трансформацията и в топла вода.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини