СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Фирмите Киров и Баумит съчетаха технологии в санирането на високи сгради

Фирмите Киров и Баумит съчетаха технологии в санирането на високи сгради

На 45 метра височина, само за няколко минути – това е времето, за което може да издигнете материали, инструменти и майстори за саниране на фасада на тринадесет етажен жилищен блок, като този в Благоевград - общината, която с най-бързи темпове участва в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

На санирания блок в Благоевград беше демонстрирана иновационна технология за саниране на високи жилищни сгради. Фирмите Киров и Баумит България съчетаха ноу-хау, за да постигнат безкомпромисно, високотехнологично и скоростно изпълнение на саниране на високоетажен жилищен блок.

С подемните платформи, доставени от Киров, бяха издигнати материалите на Баумит за саниране на фасадата на блока. Всичките осем на брой подемни платформи на Electroelsa бяха монтирани около фасадата на блока само за 4 дни. Те са отличен заместител на традиционните фасадни скелета. Работните платформи позволяват оптимизиране и планиране на времето за работа и на разходите за фасадни инсталации, предоставяйки максимално кратко време за монтаж и демонтаж, голям капацитет на натоварване до 3500 кг, най-ниска цена на покрита площ, възможност за независимо захранване, скорост на повдигане и сваляне 10.6м/мин, адаптиране на платформата по неравностите на фасадата, възможност за дължина на платформата от 6 до 28 метра и височина до 150 метра. Освен всичко платформите имат CE сертификат и са напълно безопасни.

Технологията на полагане бе съгласувана със специалистите от Баумит. На обекта в Благоевград се изпълнява Баумит Топлоизолационна система Про, предлагаща професионален, икономичен, но безкомпромисен вариант за изолиране на многоетажни многофамилни жилищни сгради. Баумит Система Про позволява покриване на всички строителни нормативи и изисквания.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини