СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Нови отводи за потенциали от Wago

Нови отводи за потенциали от Wago

Осъществяване на контакт без инструменти: Новите отводи за потенциали с технология за контакт чрез врязване улавят измерваното напрежение на изолиран проводник само с едно движение на ръката.

Непрекъснатото и цялостно събиране на данни е важна предпоставка за устойчивия енергиен мениджмънт. Освен детайлна информация за консумацията на енергия, то включва и информативни показания за напрежението. С новите отводи за потенциали измервателното напрежение може да бъде изведено лесно и безопасно. Защото: Отводите за потенциали от серията 855 са оборудвани с технология за контакт чрез врязване, която позволява осъществяването на контакт с изолиран кръгъл проводник без помощта на инструменти и само с едно завъртане на ръката. Тъй като благодарение на това отпада необходимостта от разделяне на проводника, те са особено подходящи за последващ монтаж във вече съществуващи инсталации.

Отводите за потенциали могат да се използват при кабели със сечения от 2,5mm2 до 6mm2, както и от 10mm2 до 16mm2. Освен това, напрежителната верига допълнително е снабдена с интегриран предпазител 2 А, с което се изпълнява предписаното от стандарта DIN VDE 0100 условие за защита срещу късо съединение и претоварване. Отводите за потенциали от серията 855 са подходящи за свързване на трифазни клеми за измерване на мощността от I/O системата на Wago от серията 750. Там данните се събират, обработват и предават към следващото устройство. Благодарение на бобините Rogowski и шинните и кабелните токови трансформатори, стойностите на тока и напрежението могат да бъдат надеждно измервани. По този начин Wago предлага обширно портфолио от продукти за измерване и обработка на енергийни данни.

Отводите за потенциали от серията 855 са оборудвани с технология за контакт чрез врязване, която позволява осъществяването на контакт с изолиран кръгъл проводник без помощта на инструменти и само с едно завъртане на ръката.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини