СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

АББ инсталира оборудване в модерна жилищна сграда в София

АББ инсталира оборудване в модерна жилищна сграда в София

АББ в България бе избрана да инсталира всички електрически аксесоари и разпределителни табла в модерния комплекс Панорама София, който представлява седем етажна луксозна сграда, разположена в полите на Витоша. Като пилотен проект един от апартаментите в сградата е интегриран със система за управление ABB i-bus® KNX.

Свръхмодерната система KNX на АББ, инсталирана в сградата на Панорама София, използва съвременни енергоспестяващи LED осветителни тела, които могат да се включват или изключват автоматично в зависимост от предпочитанията и графика.

Температурата в стаята и други практически функции могат да се управляват дистанционно от всяка точка на света. Затъмняване на осветлението, спускане на щорите или настройване на температурата са само част от функционалностите, достъпни от смарт устройствата на живущия в апартамента. За удобство на потребителя, появата на неочаквани гости на вратата или аларми за аварии автоматично се показват на екрана.

При напускане на апартамента натискането само на един бутон може да изключи осветлението, да превключи отоплението в еко режим и да намали потреблението на неважните консуматори. Системата i-bus® KNX на АББ разполага с високотехнологични функционалности по отношение на сигурността като например детектори за газ, наводнения и дим, които автоматично спират подаването в случай на утечка и алармират собствениците за това незабавно.

“Технологиите за сградна автоматизация на АББ предоставят енергийно-ефективни решения и аз съм много щастлив да видя тази интелигентна управляваща система, заедно с нашите доказани продукти ниско напрежение, внедрена в такава модерна жилищна сграда”, сподели Екехард Нойрайтер, Изпълнителен директор на АББ за България. Инвеститорът на Панорама София е Резиденшъл Парк София, дъщерно дружество на Линднер Фермьогенсфервалтунгс ГмбХ, част от Групата Линднер, Германия.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини