СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 1, 2016

Цименти, които пропускат светлина, дренират вода и провокират въображението

Цименти, които пропускат светлина, дренират вода и провокират въображението

Елитната гама иновативни цименти на Девня Цимент и Вулкан Цимент, Италчементи Груп България i.light, i.idro DRAIN и i.design EFFIX CREA вече се използват успешно в страната. Уникални, красиви и функционални, тези иновативни решения трябва непременно да се видят и докоснат за да се усетят техните изключителни предимства. Устойчиви и издръжливи, те притежават големи визуални качества и са готови да бъдат използвани в архитектурно-престижни произведения. През дългият си опит, Италчементи Груп е доказала многократно, че не е само производител на цимент, а лидер в иновациите, който създава нови стандарти в строителството и архитектурата.

Цимент за креативност - i.design EFFIX CREA
Благодарение на отличното сътрудничество между Центъра за иновации на Групата и Девня Цимент, i.design EFFIX CREA бе използван успешно за пръв път в България. Пилотният проект е реализиран от архитектурната компания 3К Студио, която е една от водещите в страната и представлява индивидуално изработени плочки за стена с флорални мотиви, където материала и формата са балансирани в перфектно съотношение за постигането на изключителен естетичен резултат.

Биодинамичен цимент - i.active BIODYNAMIC
От oткриването на Palazzo Italia до международния пазар: биодинамичния цимент на Италчементи Груп i.active BIODYNAMIC се превърна в глобален продукт

Иновативната циментова замазка, използвана за изграждането на външната структура и вътрешните фасадите на сградата Palazzo Italia, част от Експо 2015 в Милано бе представена на международната общност. Резултат на повече от 12500 часа посветени на научни изследвания създадоха i.active BIODYNAMIC биодинамичен цимент, разработен в i.lab, сърцето на иновациите на Италчементи Груп.



ДЕВНЯ ЦИМЕНТ