СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 1, 2016

Системни решения за керамичен покрив от Тондах

Системни решения за керамичен покрив от Тондах

Когато строим къща, стопанска постройка или друг тип сграда, сме изправени пред редица предизвикателства. Целта на нашите усилия е да намерим оптималното съотношение между направена инвестиция, използвани материали и краен резултат.

Един от съществените моменти е изборът на покрив и на покривно покритие, които трябва да бъдат здрави, устойчиви и да носят сигурност. Всичко това може да бъде осигурено при комбинацията на скатен (наклонен) покрив и керамични керемиди и аксесоари. Керамиката, като строителен материал, доказал качествата си през вековете, се допълва по най-добрия възможен начин със скатните покривни конструкции, а резултатът е качествен, естествен и дълготраен покрив.

Широкото разпространение на скатните покриви се обуславя от различни фактори. Сред тях се нареждат естествените им свойства за бързо оттичане на водата при проливни дъждове, което води и до по-голяма устойчивост срещу проникване на вода под керемидите и по-дълъг живот на цялостната покривна конструкция. Друго важно предимство на скатните покриви в комбинация с керамично покритие, отново е свързано със защита при неблагоприятни климатични условия. Когато покривът е със съобразен наклон, тежестта от сняг може да бъде равномерно разпределена върху конструкцията, а монтирането на системи за снегозадържане не позволява свличането на снежни маси и гарантира спокойствие.

Най-пълен ефект от вложените усилия, време и средства може да се постигне чрез прилагането на системни покривни решения за покритие на скатните покриви, изпълнени с помощта на керамични керемиди и аксесоари. По този начин се постига перфектно съчетаване между отделните елементи върху конструкцията, което гарантира нейната здравина. Финалните щрихи се поставят с използването на подходяща топлоизолация и хидроизолация, за да се радваме дълго време на перфектния покрив.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини