СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 1, 2016

Проведе се медийният диалог за изложенията bauma 2016 и IFAT 2016

Проведе се медийният диалог за изложенията bauma 2016 и IFAT 2016

Броени месеци преди провеждането на международните изложения Bauma и IFAT в панаирния град на Мюнхен - Messe München, се проведе друго събитие с ключова роля – Медийният диалог за двете предстоящи изложения. Под покрива на конгресния център в Messe München - ICM- Internationales Congress Center München, се събраха стотици журналисти от специализирани медии от цял свят, които се срещнаха с представители на фирмите изложителки за двете изложения.

В рамките на два дена – 19-ти и 20-ти януари 2016 г., участниците в диалога – журналисти и фирми, обмениха информация за продукти, нови тенденции и предстоящи акценти на изложенията.

В две от залите на конгресния център от сутрин до късния следобяд кипеше оживление от непрекъснатите срещи между ентусиазираните изложители и проявяващите интерес журналисти - приблизително 300 изложители се срещнаха с около 250 журналисти от пет континета. Така, събирайки на едно място журналисти и участници от всички краища на света, медийният диалог се превръща в събитие със значим интернационален характер и перфектна платформа за професионален обмен между журналистите от специализирани медии и изложителите.

В лични разговори с представители на медиите изложителите представиха своите най-нови продукти и технологични решения, разработки и иновации. Споделиха какви ще са акцентите, представяйки компанията си на предстоящото изложение, било то bauma или IFAT.

Медийният диалог дава възможност на изложителите да се срещнат с журналисти от технически издателства само няколко месеца преди изложението – най-подходящият момент, в който изложителите да насочат вниманието върху най-новите си попълнения в продуктовите гами. Журналистите, от своя страна, имат идеалната възможност да получат тази информация от първа ръка, дори преди панаирът да е започнал.

Освен наситената с бизнес диалози медийна среща, организаторите от Messe München предоставиха възможност и за контакти между изложители и журналисти в неформална, приятелска атмосфера по време на традиционната баварска вечеря, която премина оживено под звуците на музика, вкусна местна кухня и, разбира се, баварска бира.

В края на втория ден от медийния диалог г-н Клаус Дитрих, Изпълнителен директор на Messe München, обяви петнадесетте номинирани компании за иновации и техните нововъведения. Наградите на победителите ще бъдат връчени на тържествена церемония вечерта преди старта на изложението bauma.

Да разкажем малко и за двете предстоящи международни изложения:

bauma 2016
bauma e най-мащабното световно изложение за строителни машини, машини за производство на строителни материали, машини за минната промишленост, транспортни средства и оборудване за строителството. Изложението се провежда на три години и тази година ще бъде неговото 31-во издание. На предното изложение, проведено през 2013 г., бяха поставени и рекорди за историята на изложението: изложбена площ около 575 000 кв. м.; приблизително 3421 изложители и 535 065 посетители от цял свят. Тази година bauma 2016 ще отвори врати на 11.04.2016 г. и ще продължи до 17.04.2016 г. в Messe München.

IFAT 2016
IFAT е водещо световно изложение за водоснабдяване, канализация и управление на отпадъци, и е мястото, където посетителите могат да намерят иновативни и интелигентни решения за приложение на ресурсите, гарантиращи тяхното дългосрочно използване. IFAT се провежда на две години и на предното изложение през 2014 г. участие са взели 3081 изложители от 59 държави, представили своите решения и продукти на площ от 230 000 кв. м., пред 135 288 посетители от 168 държави. Тази година изложението IFAT ще се проведе от 30.05.2016 г. до 3.06.2016 г. в Messe München, Мюнхен, Германия.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини