СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 1, 2016

Светлините на предстоящото изложение Light+Building ще бъдат запалени през март 2016

Светлините на предстоящото изложение Light+Building ще бъдат запалени през март 2016

На всеки две години във Франкфурт, Германия се провежда Международният специализиран панаир за архитектура, техника и осветление – Light+Building. Изложението ще се проведе в дните от 13-ти до 18-ти март 2016 г. Броени месеци преди очакваното събитие организаторите проведоха пресконференция, на която бяха представeни акцентите на предстоящото изложение. Пресконференцията се проведе в австрийската столица на 25-ти ноември, и събра медии от бранша от Унгария, Румъния, Сърбия, България.

Light+Building е водещо събитие на световния пазар, където намират място последните иновативни тенденции в сферата на осветлението, електричеството и сградната автоматизация. Панаирът се отличава с изключително висока степен на интернационалност – 63% от изложителите и 47% от посетителите са от страни, различни от Германия. След впечатляващите факти в цифри от последното изложение през 2014 г. – ръст със 7% на изложителите (2 458 от 50 държави), ръст 8% на посетителите (211 232 от 161 държави), и 22 изложбени зали на площ 245 000 кв. метра, очакванията за тази година са по-големи, и напълно оправдано – впечатляващо изложение, винаги най-актуaлните теми, винаги една крачка пред другите.

Темите и акцентите на предстоящото изложение бяха представени на пресконференцията на 25-ти ноември във Виена от г-жа Жеглица Мошаге - Директор на бизнес направление „Технологии“, Франкфуртски панаир. Водещите теми са обединени от мотото: Дигитално - Индивидуално – В мрежа (Digital – Individual – Networked), което акцентира върху интегрирания подход при планирането на сградите, повече мрежови и системни решения, които са важни предпоставки за една модерна и гъвкава среда. Когато тези предпоставки са налице, всяка една сграда, независимо дали е търговска, промишлена, обществена или жилищна, може да бъде оборудвана съобразно най-новите действащи стандарти. Тези три аспекта се явяват крайгълни камъни за създаване на т. нар. „модерни пространства“, които са гаранция за повишен комфорт и качество на живот. Модерните пространства, които оживяват.

Темите на предстоящото изложение са обединени от концепциите за умни технологии и интелигентни домове, сградна автоматизация и системи за сигурност.

Умният дом - удобство и възможност за лесен контрол на всички инсталации чрез приложенията на мобилните телефони.

Интелигентни сгради – управление на енергийните ресурси и устойчивост в хармония; съхранение на ресурсите и опазване на климата; енергиен мениджмънт и мониторинг; реновиране и модернизация на съществуващи сгради.

Системи за сигурност в сградата – нови решения и иновации в областта на технологиите за сигурност на сградите; безопасността и сигурността като неизменна част от всички обслужващи сградата технологии.

BIM – Building Information Modelling – дигитално планиране на развитието на сградния фонд.

Освен акцентите относно интелигентните решения за сградите, са предвидени и няколко теми, които ще поставят фокус върху модерния дизайн, съвременните материали и тенденции на световния пазар за осветителни продукти и решения.

Разбира се, не е пренебрегната и грижата към човека и комфорта на обитаване в помещенията. Ще бъдат разгледани решения за модерно осветление, което да осигурява предимствата на естествената дневна светлина.

Повече от 2500 изложители от цял свят ще представят най-новите си и конкурентни решения по представените теми. Организаторите от своя страна очакват повече от 210 000 посетители да се докоснат отблизо до тях.

На предстоящото изложение посетителите ще могат да се насладят на атрактивната програма – традиционното Luminale, или познато като вечерното светлинно шоу в панаирното градче, посещавано от повече от 140 000 посетители от цял свят, които се потапят в магическата атмосфера на красиви светлинни решения в градската среда.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини