СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 1, 2016

Високоефективни термопомпи De Dietrich предлагани от Рувекс

Високоефективни термопомпи De Dietrich предлагани от Рувекс

Термопомпите De Dietrich са екологично, енергийно ефективно и сравнително лесно приложимо решение за осигуряване на климатизация и отопление на дома или офиса. Фирма Рувекс предлага богата гама от термопомпи на един от най-големите производители на отоплителнa техника в Европа - френската компания De Dietrich. В продуктовата гама на Рувекс са включени сплит термопомпи от сериите HPI и Alezio.

HPI е серия сплит термопомпи въздух/вода инверторен тип. De Diertich HPI е единственият засега модел на пазара, който се предлага с мощности до 27kW и може да бъде адаптиран към всякакви нужди. Въпреки компактните си размери, външното и вътрешното тяло гарантират максимална ефективност през цялата година. В зависимост от модела, термопомпите от тази серия могат да работят до -20оС външна температура. Също така те са подходящи и за производство на битова топла вода (БГВ). Водните резервоари от 150 до 500 литра гарантират производството на над 70% от битовата гореща вода. Термопомпите са оборудвани и с табло за управление Diematic I-System, с което се работи изключително лесно. С тази интелигентна система за контрол могат да се управляват двата основни и трите допълнителни кръга на работа.

Сплит термопомпите от гамата De Dietrich Alezio са атрактивни не само с цената си, но и с това, че наистина работят отлично. За 1kW/h консумирана енергия помпата произвежда до 4,2kW/h топлина. Термопомпите от тази серия извличат топлинната енергия от външния въздух и я пренасят вътре в сградата. Отоплението се управлява чрез хидравличен кръг, който може да захранва подово отопление/охлаждане, работещо и в режим охлаждане или вентилаторни конвектори, които могат да бъдат подови, стенни или таванни.

Спирайки се на термопомпа от гамата на De Dietrich, потребителите избират един екологичен източник на енергия, който не замърсява околната среда, тъй като не използва изкопаеми горива и не изхвърля вредни емисии на CO2 в атмосферата.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини