СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 2, 2016

Наградиха победителите в конкурса Ideal Standard Баня на годината

Наградиха победителите в конкурса Ideal Standard Баня на годината

Дванадесетото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината“ за пореден път преобърна представите ни за интериорен дизайн. Тази година конкурсът бе посветен на вечната дилема между дизайн и функционалност, а в разрешаването й по време на церемонията в столичния СитиМарк Арт Център се включиха над 200 дизайнери, архитекти, медии и партньори. Номинираните се съревноваваха в 3 категории: Идеалната баня Tonic II, Оптимизираната баня и Иновативната баня. 24-членно жури, съставено от архитекти, интериорни дизайнери и професионалисти в бранша, отличи с призове най-добрите проекти във всяка от категориите. Признанието, разбира се, не беше единственото поощрение за победителите. За всяко от първите места в трите категории бяха предвидени парични и предметни награди, както и посещение на Международно изложение за обзавеждане и интериорен дизайн в Милано.

Освен призовете на журито, бяха връчени и специални награди от публиката и партньорите на конкурса. Всеки от партньорите връчи индивидуално отличие на своя фаворит, а над 5000 души се включиха в онлайн гласуването, за да изразят своите предпочитания за фаворит на публиката.

Преди официалната церемония по връчване на наградите гостите станаха свидетели на една уникална симбиоза от класически пиеси, изящен танц и модерна електронна музика. Присъствието на Classic in the House гарантираше доброто настроение, а серия от сценични изяви, съчетани с динамични ритми и впечатляващи визуални ефекти, превърнаха финалния етап от конкурса в едно наистина запомнящо се светско събитие.

Асоциацията на интериорните дизайнери в България - АИДБ, която е партньор на събитието, ще награди всички победители в конкурса с участие в едно от поредицата събития „Клуб на дизайнера“. По време на събитието участниците ще имат възможност да обсъдят още веднъж своите проекти, в приятелски кръг от колеги и признати специалисти в сферата интериорния дизайн.

В надпреварата се включиха общо 51 заявки, в изготвянето на които са участвали над 100 прохождащи дизайнери и архитекти.

„Скъпи приятели, за 12-та поредна година ние провеждаме този конкурс с огромно желание. Благодарни сме за възможността да съберем толкова много специалисти, колеги и приятели на едно място. Много ни радва фактът, че всяка година конкурсът набира все по-голяма популярност и все повече заявки за участие“, коментира по време на церемонията г-н Лазар Лазаров, директор Търговска организация - клъстер България и Идеал Стандарт Интернешънъл.

Награждаването разреши дилемата между дизайн и функционалност и доказа, че хармонията между двете не е просто блян, а постижима реалност. А участници и гости се заредиха с творческо вдъхновение и вече гледат напред към следващото издание на Идеал Стандарт Баня на годината.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини