СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 2, 2016

Тоководяща система ONE TRACK от компанията A.A.G Stucchi

Когато става дума за изработване на дизайн в осветлението, основните продукти в областта са дизайнерските лампи и осветителни тела, които понякога се сравняват даже с произведения на изкуството. Въпреки това секторът осветление включва и много други продукти, които в същата степен допринасят за придобиването на едно уникално усещане по отношение на интериорния дизайн и дори различни арт инсталации. Тоководящите системи в осветлението, например, се използват, за да усилят ефекта, който създават различните пространства, включително и художествени такива. В крайна сметка една изложба би била нищо без подходящото осветление.

Един от продуктите, които италианската компания A.A.G. Stucchi презентира на панаира във Франкфурт – Light and Building 2016, e ONE TRACK.

A.A.G Stucchi OneTrack EUROSTANDARD PLUS е трифазна, смесена тоководяща система с два допълнителни проводника, предназначена да управлява общ сигнал за данни (например DALI, DMX, ION, EIB и други). Системата е сертифицирана по международния стандарт EN 60570 и позволява много лесно управление на осветлението. Продуктът влючва иновативна система за безжично управление и лесен и бърз монтаж. Платформата Eurostandart Plus представя уникално решение за всички видове осветителни системи, в това число и тези проекти, които все още не включват никаква форма на дистанционно управление, но остава възможността в бъдеще да бъдат доразвити и модернизирани.

Има три възможности за инсталация на системата: директно на тавана, на тавана чрез използване на метална скоба (аксесоар) или висяща на стоманена корда (аксесоар) заедно с устройствата за захващане, клемите и фиксиращите скоби.

Тоководящите канали с дължина 1-2-3-4 метра се доставят с вече вградени медни проводници, в съответствие със стандарта за безопасност. Ако е необходимо скъсяване на канала по време на монтажа, след прерязването е нужно да се използва специалният инструмент за рязане (аксесоар), тъй като четирите проводника (L1-L2-L3-N) трябва да се вградят поне 5mm навътре в канала, за да се спазят правилните разстояния за въздух, повърхност и електричество. Добре е монтажът да бъде извършван от квалифицирани специалисти. Стандартно тоководящите шини се предлагат в три цвята – черно, бяло и сиво.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини