СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 4, 2016

Нова гама предпазни колани VOLT и VOLT WIND на Petzl

Нова гама предпазни колани VOLT и VOLT WIND на Petzl

През 2016 г. Petzl разшири своята колекция с два нови предпазни колана: VOLT и VOLT WIND. Тези колани се поставят бързо и лесно и осигуряват максимално удобство при работа. Предназначени специално за сектори като телекомуникации и енергопренос, VOLT и VOLT WIND осигуряват на работещия защита срещу падане от височина и възможност за позициониране при работа. Новите предпазни колани са създадени специално, за да осигурят лесно движение по вертикални твърди осигурителни линии - релсови или стоманено въже.

Отличават се с оптимален комфорт през цялото време. Полутвърд широк кръстен колан осигурява изключително добра поддръжка на тялото в ситуации, изискващи позициониране към работното място. Конструкция от леки и дишащи материали гарантира много добро проветрение. По време на движение по вертикални твърди осигурителни линии ниско разположената точка LADDER CLIMB позволява удобно закачане и водене на спирачното устройство, като съчетава удобството на една ниско разположена точка с изискванията на стандартите. Концепция EASYFIT гарантира бързо и лесно обличане на предпазния колан – специален елек държи предпазния колан в удобно положение за бързо поставяне върху тялото. Закопчаването и регулирането на кръстния колан и бедрените ленти се осъществява чрез автоматични катарами FAST. Съединителите MGO на предпазните въжета Absorbica могат удобно да се закачат към презрамките на гръдния колан. В случай на падане на ползвателя система с велкро освобождава съединителя и абсорберът може свободно да изпълни функцията

Коланите се предлагат в следните модели: VOLT (ляво на снимката) – предпазен колан за работа на желязо-решетъчни конструкции и мачти.Коланът VOLT се характеризира с широк кръстен колан, снабден в задната част с приспособления за закачане на работен инвентар. VOLT WIND (дясно на снимката) – предпазен колан за работа във ветрогенератори. Особеност на VOLT WIND е кръстният колан с подсилени протектори на гърба, които осигуряват безпрепятствено провиране във вътрешността на ветрогенераторите и предпазват лентите от протриване и износване.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини