СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 4, 2016

ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM – високоякостно лепене на динамично натоварени облицовки

ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM – високоякостно лепене на динамично натоварени облицовки

Керамичните покрития са особено предпочитан метод за изпълнение на интериорни и екстериорни площи при жилищни, обществени, търговски и бизнес сгради. Това обаче не винаги се явява лесна задача и често поражда нежелани неприятности в процеса на тяхната експлоатация.

Без значение от вида настилка, експлоатационното качество и надеждността на покритието до голяма степен се предопределят от професионалния избор на лепило. Kачественият краен резултат и надеждната бъдеща експлоатация изискват работа единствено с изпитани продукти, решаващи потенциални проблеми, свързани с:

Влиянието на външната среда
Агресивните атмосферни, механични и химични натоварвания са фактор, застрашаващ в най-голяма степен стабилността на керамичните повърхности. Поради тази причина, възлова характеристика на лепилото, което се прилага е неговата безкомпромисна якост.

Структурните напрежения
Свръхвисоката еластичност позволява на лепилния слой да поема възникналите напрежения и движения в основата или облицовката, елиминирайки риска от компрометиране на останалите компоненти от керамичната система.

Рисковете на критичните повърхности и деформируемите основи
Перфектната адхезия към всякакъв вид критични повърхности и деформируеми основи, гарантирано елиминира възможността за отлепване на положеното покритие вследствие на вибрации и деформации в основата. Така се спестяват ненужни разходи и множество неприятности, свързани с възстановяване на компрометираните площи.

Неабсорбиращите облицовки и гладките повърхности
Спецификата на стъклокерамиката, интериорното и фибростъкло, гранитогреса, изкуствения камък и други неабсорбиращи повърхности, изисква работа единствено с продукти, изграждащи стабилна връзка между основата и полаганата облицовка, притежаваща максимална якост и увеличена еластичност.

Всички изброени заплахи за керамичните покрития намират своето ефективно решение с флагмана в професионалната серия лепила за плочки и керамика на МАРИСАН.

ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM - високоеластично хай-тек решение с безкомпромисно действие
Системите за полагане на керамични покрития ТЕРАФЛЕКС® на МАРИСАН са се утвърдили като синоним за надеждност, стоейки в основата на множество награди за качество, с които компанията бива отличавана през годините. Премиум решението в серията - ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM е особено популярен избор за изпълнение на керамичните облицовки в редица крупни проекти от жилищното и обществено строителство. Продуктът се налага устойчиво на пазара, благодарение на своята безкомпромисна надеждност. Явно доказателство за това са лабораторно изпитани качества, като например коефициентът за начална якост от над 2N/mm2.

Гаранция за първокласните характеристики на ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM се явяват още и класовете на оценка в съответствие с установените стандарти: Завидна еластичност (клас S1 според EN 12004); Намалено плъзгане (клас T според EN 12004); Удължено отворено време (клас E според EN 12004); Много добро сцепление (клас C2 според EN 12004).

Устойчивостта на тежки атмосферни влияния прави ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM идеален избор при балкони, тераси, покриви, други открити помещения, както и площи с подово отопление. Екстремната му якост го превръща в предпочитано решение при силно натоварени площи в обществени сгради, търговски и бизнес центрове и др. Специфичните характеристики на лепилото позволяват приложение по метода „плочка върху плочка“ и върху други неабсорбиращи повърхности. То образува екстремно гъвкав лепилен слой върху множество критични и деформируеми основи, както в интериора, така и екстериора. Устойчивостта на продукта на напрежения и агресивни влияния от външната среда, го налагат като ефективно решение при басейни и постоянно влажни помещения.

ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM притежава и разновидност в бяло, с която ефектно и професионално могат да се полагат прозрачни, полупрозрачни, светли, както и чувствителни към оцветяване облицовъчни материали.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини