СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 4, 2016

Ще развием търговската си мрежа на българския и румънския пазар

Разговор с г-н Йордан Йорданов, Търговски директор на Евромастер Импорт Експорт

Ще развием търговската си мрежа на българския и румънския пазар

Г-н Йорданов, как се развива фирмата към днешна дата?
Към днешна дата Евромастер Импорт Експорт е един от водещите доставчици на ръчни, електро, пневматични инструменти и консумативи в България. Компанията постоянно развива и разширява гамата от предлагани продукти и услуги. Уникалната комбинация от компетентен екип, богата продуктова гама с гарантирано качество и конкурентни цени, превръща компанията в предпочитан и стабилен партньор на българските професионалисти. Това е така, защото ние влагаме сериозни усилия в развитието на продуктовата гама, разширяването на логистичните площи и дистрибуторската мрежа на компанията. На Българския пазар Евромастер работи успешно с международни търговски вериги от типа DIY, с всички местни строителни хипермаркети, както и с повече от 600 директно обслужвани търговски обекти в цялата страна. На практика, можем да кажем, че няма търговски обект, специализиран в продажбите на ръчни, елктро и градински инструменти, където компанията да не е представена, чрез някой от своите брандове.

Споделете за някои от последните продукти, допълнили гамата Ви.
Като цяло продуктите на Евромастер са изключително добре познати на хоби майсторите в България, тъй като те могат да бъдат намерени както в големите строителни хипермаркети, така и в кварталните железарии. Но може би това, което не е известно на професионалистите и важно е да се отбележи, е, че компанията предлага и развива и продуктови линии, които са предназначени за различни условия на натоварване и експлоатация от хоби приложението. Такава продуктова линия са електроинструментите с марка RAIDER PRO. Продуктите с марка RAIDER PRO са със значително завишени технически качества и експлоатационни характеристики. Към момента продуктовата гама на RAIDER PRO включва 64 машини, които покриват голяма част от основните дейности в строителството. Серията машини RAIDER PRO са предназначени за интензивно натоварване в професионални условия, като същевременно предлагат подобрена функционалност и висока производителност. Всички машини RAIDER PRO се предлагат на пазара с тригодишна гаранция и, смея да твърдя, на изключително конкурентни цени.

Какви са тенденциите на пазара на инструменти за строителството?
Това, което прави впечатление от анализа на отделните продуктови групи и клиентските нагласи, е една интересна тенденция. Можем да кажем, че се наблюдава обособяване на търсене в един нов сегмент при електроинструментите, който можем да наречем „полупрофесионален“. Т.е. това са машини, които имат сравнително високи технически и функционални характеристики, предназначени за професионални дейности с по-ниска интензивност или напреднали хоби майстори, но съобразени с ценовата целесъобразност. Обособяването на този сегмент може да се каже, че формира едно сериозно конкурентно предимство за електроинструментите RAIDER PRO, защото въпреки че предлагат по-високи качествени показатели, продуктите покриват очакванията на този тип потребители по отношение на ценовите нива.

Какво Ви предстои в близък план?
За да сме в състояние да отговорим на нуждите и очакванията на нашите партньори и клиенти, през тази година компанията ще продължи инвестиционната си програма за развитие на търговската ни мрежа, не само на Българския пазар, но и на пазарите в Румъния (чрез дъщерната ни компания Евромастер Румъния), Сърбия и Македония. Развойният ни отдел работи активно по разширяването и обогатяването на продуктовата гама на Евромастер. През есента на тази година, на пазара, ще да бъдат представени новите попълнения в гамата RAIDER PRO и Topmaster Professional. Новите продукти RAIDER PRO и Topmaster Professional концентрират в себе си последните световни технологични тенденции и разработки при ръчните и електро инструменти. Убедени сме, че професионалистите ще го оценят и новите ни продуктови попълнения ще станат неизменна част от работното им ежедневие.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини