СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 5, 2016

Оптимални решения за реновация на скатен покрив с Тондах

Оптимални решения за реновация на скатен покрив с Тондах

Тондах предлага оптимални решения за реновация на скатни покриви с различен наклон и осигурява всичко необходимо за това покривът да придобие нов блясък и да се подобрят неговите характеристики, благодарение на което той да може отново да изпълнява нормално своите защитни функции. Основно място в продуктовото фолио на Тондах заемат т.нар голямоформатни керемиди. Те притежават всички отличителни характеристики на керамичните керемиди Тондах, като едно от съществените им преимущества е размерът, който е по-голям от стандартния модел керемиди, произвеждани от компанията.

Голямо-форматните модели керемиди Тондах Туист XXL, Танго Плюс XXL, Румба XXL и Болеро XXL могат да се прилагат успешно върху скатни покриви с минимален наклон между 12° и 15°, като благодарение на по-големия им формат е необходимо поставянето на по-малко керемиди на м2, което намалява инвестираните средства в системата и в допълнение се минимизира значително времето за монтаж и полагане на керемидите, керамичните и некеремичните аксесоари.

Предимство на керамичните керемиди Тондах е възможността за тяхното хоризонтално и вертикално приплъзване, което е успешно приложимо при реновацията на стари покриви със запазена дървена конструкция. В този случай тя може да не се заменя изцяло с нова, а вместо това върху вече съществуващата конструкция може да се напаснат чрез приплъзване горната керемида по долната, за да не се налага преподреждането на контралетвите в дървената конструкция. При някои модели керемиди Тондах приплъзването може да стигне до 6см., благодарение на което се постигат равни редове без рязане на керемидите по дължина.

Като компания, развиваща бизнеса си на международно ниво, Тондах инвестира средства и усилия в развитие на продуктова си гама в съответствие с изискванията и нуждите на клиентите.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини