СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 5, 2016

Решение за бързо изграждане на топлоизолационни системи от Селена България

Бързата топлоизолационна система TYTAN PROFESSIONAL е решение за топлоизолация, базирано на иновативното бързо лепило за топлоизолация и машинно полагане на финишни мазилки. Топлоизолационната система притежава европейско техническо одобрение и сертификат ETAG 004.

Компоненти на системата: TYTAN PROFESSIONAL IS 13 Бързо лепило за топлоизолация е професионално решение, което се препоръчва за употреба в TYTAN топлоизолационни системи. То е подходящо за използване на места, където използването на традиционните циментови лепила е проблематично. По тази причина то е решение за лепене на графитен стиропор, най-вече на критични основи като трапецовидна ламарина в метални конструкции, дърво, OSB, ламинат. IS 13 бързо лепило за топлоизолация може да се използва върху основи като: бетон и газобетон, керамика, силикатни блокове, дърво, метал и гланцирани повърхности. IS 13 бързо лепило за топлоизолация е създаден, за да осигури лесен и комфортен монтаж на изолационните плочи. Предимства, които продуктът осигурява са бързо захващане, коригиране на неравни основи до 30мм, както и устойчивост на вятър по време на апликация. TYTAN IS 13 бързо лепило за топлоизолация позволява експресен монтаж, коригиране на неравни основи до 30мм, идеален е за графитен EPS и позволява дюбелиране след 2часа. Препоръчва се за всички видове топлоизолационни плоскости като EPS, графитен EPS, XPS ,PUR ,PIR, каменна вата и др.

Лепило-шпакловъчната смес TYTAN IS 22 е усилена с полипропиленови фибри, устойчива е на механични повреди и е с висока еластичност и адхезия.

Стъклотекстилната мрежа TYTAN IS 165 е с високо тегло 165гр/м2, импрегнирана е с латексово покритие, има висока устойчивост и еластичност и е с хидрофобна добавка. Универсалният грунд за мазилки TYTAN IS 41 е подходящ за всички видове TYTAN мазилки, редуцира попивателната способност на основата, увеличава адхезията, прави апликацията, нивелирането и структурирането на мазилката.

Нано-силикатната мазилка TYTAN IS 52 съдържа нано молекули, тя е дишаща и еластична, съдържа фунгициди и добавки против водорасли, мухъл и плесен.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини