СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 5, 2016

Новата i-серия на VRV IV на Daikin привлича значителен интерес

Новата i-серия на VRV IV на Daikin привлича значителен интерес

Новото решение на Daikin за невидима климатизация се доказва като успешно за градовете в цяла Eвропа. Само за един месец след пускането си на пазара, новата i-серия на VRV IV на Daikin привлича значителен интерес от страна на монтажници и собственици на сгради, които търсят дискретно, но енергийно-ефективно решение за климатизация. Това уникално външно тяло тип VRV е разработено от Daikin специално за градовете и градските зони, в които трябва да се поддържа естетиката на сградите. Създадена в съответствие и с най-строгите изисквания за планиране и нормативни разпоредби за шум, i-серията на VRV IV предлага на монтажниците несравнима свобода при конфигуриране. Уникална сплит концепция, свръхкомпактни размери и ниско тегло правят тази система лесна за работа, икономически ефективна за монтаж и невидима. Същевременно се предлага пълната функционалност на VRV с най-високата сезонна ефективност на пазара.

С голям брой вече монтирани системи и още много други проекти в процес на подготовка, новата i-серия на VRV IV се очертава като новото предпочитано VRV решение за градовете в цяла Европа. Невидимото външно оформление отговаря на нормативните изисквания. Новата система бе посрещната с ентусиазъм в центровете на Мадрид и Билбао, където строителните нормативни разпоредби са особено строги, високи са и очакванията на проектантите.

Уникалната сплит концепция на системата с отделен компресор и топлообменник позволява i-серията на VRV IV да бъде монтирана дискретно в помещения като отвън се виждат само решетките на блока на топлообменника.

Като допълнение към външното тяло от две части, високото статично налягане и компактния размер, предлаганата пълна свързаност с вентилационни агрегати и въздушни завеси превръща i-серията на VRV IV в изключително ефективно решение.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини