СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 6, 2016

Лифтком цени доверието на своите клиенти и се грижи за спокойствието и сигурността им

Лифтком цени доверието на своите клиенти и се грижи за спокойствието и сигурността им

Лифтком е динамично развиващо се иновативно дружество с предмет на дейност производство, монтаж и обслужване на асансьори, поддръжка на ескалатори, платформи за инвалиди и травелатори. Основана през 2001г., като малка семейна компания, днес фирмата е един от водещите производители на Балканския полуостров, а дъщерното й дружество Лифтком Сервиз е асансьорен сервиз с национално покритие в България. Компанията е добре позната и с утвърдени пазарни позиции в Западна Европа, Близкия Изток, Русия и бившите съветски републики. Избраната от Лифтком стратегия за растеж, чрез географска експанзия следва актуалните пазарни тенденции. Компанията разполага със собствени дъщерни дружества в Италия LIFTKOM SAS, Косово LIFTKOM Kosovo, Русия LIFTKOM Global и Великобритания LIFTKOM GB.

Лифтком успешно оперира и на пазарите във Великобритания, а през 2016г. е открита и собствена компания LIFTKOM GB. До момента на английския пазар, произведените и доставени асансьорни уредби са над 45бр., а заявените за следващите 6 месеца - 52бр.

Специално за нуждите на западно европейските държави и необходимостта от технологични решения при реновациите на сгради на повече от сто години, компанията разработи и нов вид електрически асансьор, подходящ за монтаж в тесни шахти с горно безопасно разстояние от едва 2800мм. Предлагат се и така наречените домашни асансьори с ниска скорост и хидравлично задвижване, които са подходящи за монтаж в съществуващи сгради, без предварително проектирана асансьорна шахта. Разработката позволява, монтажа на съоръжението в метална конструкция с дъно от 120мм и височина на последна спирка от 2700мм.

През 2016г. е открито и официално представителство в Швеция за страните от Скандинавския регион. Емблематичен за компанията, е проектът за производство на електрически асансьор с товароподемност от 3000кг. за болницата в гр.Мора, Швеция. Асансьорът е, проектиран за връзка на болничните отделения с хеликоптерната площадка на покрива на сградата. Използването на високо технологично оборудване за лазерно рязане и огъване от швейцарската фирма Bystronic, както и напълно автоматизираната линия за прахово боядисване, гарантира високото качество на изработваните детайли.

Процесите във фирмата се контролират посредством внедрената система за качество ISO 9001:2015. Стриктно се спазват и всички изисквания по Директива LD2014/33/EU и прилежащите и стандарти EN81-1/2+A3. Качеството, е основен приоритет в дейността на компанията, затова Лифтком проектира съоръженията си с компоненти от доказани европейски производители. Фирмата е изградила успешно партньорство с водещите европейски производители като Sassi S.r.L., Moris S.r.L., Fermator, Selcom, Montefferro, Dynatech, Drako, Dynamics&Technology и др.

От създаването си до момента, компанията е проектирала, произвела и пуснала в експлоатация над 4000бр. асансьорни съоръжения от всички типове пътнически, болнични, автомобилни и кухненски, с машинно и без машинно помещение, с височина на повдигане до 30ет. и скорост до 2м/с.

Доставени и монтирани са над 300бр. ескалатори и движещи пътеки, както и над 200бр. платформи за инвалиди.

През 2015г. Фирмата приключи голям съвместен проект с Община Варна, където 39 подлеза са оборудвани с нови инвалидни платформи, а на 30 автобуса са монтирани подвижни рампи за инвалиди. Ангажиментът на компанията не приключва с доставката и монтажа на асансьорното съоръжение, а се определя от философията, че специалистите трябва да са близо до потребителите на съоръжението.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини