СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 6, 2016

Festool с нови батерии и система за зареждане при 18V машини

Festool с нови батерии и система за зареждане при 18V машини

От септември 2016г. Festool предлага нова система за зареждане на Li-Yon акумулаторни батерии, нови батерии и ново бързо зарядно устройство Airstream SCA 8 с интегрирана функция за охлаждане. Новата система Airstream - комбинация от Airstream SCA 8 бързо зарядно и Airstream BP 18 LI 5.2 AS батерия намалява времето за охлаждане на батерията и по този начин целият процес на зареждане се съкращава с до 65 процента. Интегриран LED дисплей върху новите Airstream батерии показва текущия заряд след натискане на зеления бутон. Всичко това дава възможност за по-бърза, независима и ефективна работа. Батериите се нагряват по време на интензивна употреба - особено през горещите летни дни. Поставена на зарядното устройство, батерията трябва първо да се охлади преди да може да се презареди. За професионалистите това означава ненужни и скъпи престои. За разлика от предишното TCL 3 зарядно устройство, Festool успява да увеличи способността за зареждане с коефициент 2,5.

Юрген Зендер (продуктов мениджър, Festool) обобщава предимствата: "Всеки път, когато батерията не може да се използва и трябва да се изчаква, това струва време, причинява стрес, в крайна сметка пари. С нашата нова Airstream технология, ние правим ежедневната работа на професионалистите по-лесна, тъй като нашите високоефективни батерии са готови да бъдат използвани отново бързо, в много по-кратък период от време. Това е изключително практично, особено за енергоемки приложения като при рязане с циркуляр, работа с перфоратор или завинтване на големи винтове. Както е нормално да се очаква от Festool новите зарядни устройства могат да зареждат всички Festool литиево-йонни батерии - 12, 15 и 18V варианти. Едно много важно предимство е, че новите 5.2 Ah Airstream литиево-йонни батерии са актуални за всички наши настоящи 18V продукти: неповторимия TSC 55 акумулаторен циркулярен трион, практичния HKC 55 акумулаторен циркулярен трион, изключително лекия перфоратор BHC 18, гъвкавия C/T18 + 3 акумулаторен винтовърт и мощния четирискоростен Quadrive PDC акумулаторен ударен винтовърт."

18-волтовата система PowerSelect на Festool
За да е по-гъвкаво и удобно, Festool предоставя на своите клиенти изключително гъвкави възможности. Предлагат се три варианта на оборудване: Basic - 18 V машина включително SYSTAINER (без батерии и зарядно устройство). Вариант на ENERGY: Вие сте свободни да окомплектовате машина с ново бързо зарядно SCA 8 (8 А зареждащ ток) или TCL 6 (6 А зареждащ ток) с новата батерия 5.2 Ah Airstream или с 2,6 Ah Compact батерия. Цените са изчислени, така, че няма ценова надценка за купувача, независимо от това дали той купува машина, батерия, зарядно веднага или поотделно. Във вариант на SET, клиентът получава пълен комплект, който съдържа избраната машина заедно с батериите и новото Airstream SCA 8 зарядното устройство. Във вариант Plus клиентът получава машината с батерии 5.2 Ah Airstream и зарядно TCL 6 (6 А зареждащ ток) без Airstream функция и без индикация за статуса на батерията.

Service all inclusive
Festool предлага "Service all inclusive" за всички машини, също за Li-Yon батерии и зарядните устройства, независимо дали са закупени в комплект с машина или потделно. След закупуване и регистриране в базата данни, клиентите автоматично имат право на следните услуги: безплатен ремонт, дори и подмяна нa бързоизносващите се части за период от 36 месеца, подмяна на машината в случай на кражба за период от 36 месеца, 7- дни след покупката може да получите парите си обратно, ако не сте удовлетворени от покупката, 10-годишна гаранция за наличието на резервни части.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини