СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 6, 2016

JUNGHEINRICH въвежда новият фейслифт на електрокарите

JUNGHEINRICH въвежда новият фейслифт на електрокарите

JUNGHEINRICH въведе фейслифт за втора серия EFG213-220 и трета серия EFG316-320. Втора серия електрокари са с товароподемност от 1300кг. до 2000кг. Характерно за тях е, че са триопорни, но отзад е едно двойно колело. Така се постига по-голяма стабилност при голяма маневреност. Трета серия са с капацитет от 1600кг. до 2000кг., като те са четири опорни за още по-голяма стабилност при големи височини на повдигане. Характерно за тези машини е значително редуцираната консумация на енергия от най-напредналата 3-фазна AC технология, като в същото време са увеличени VDI циклите, удължено време за работа с по-малко изразходвана енергия. Трета серия EFG консумира до 15% по-малко енергия в сравнение с всички останали сходни машини.

Досега бяха възможни 2 вида управление на хидравличните функции. Solo pilot, което е стандартно управление с мини лостчета и се управляват само с пръстите на ръката и Multi Pilot управление тип джойстик, към което операторите свикват много бързо и управляват лесно машината. Сега се прибавя и Duo Pilot – две единични лостчета за управление на функциите на машината, които постигат нови стандарти по отношение на чувствителност, ергономичност и регулируемост. Има в нов подлакътник, удължен с възможност за регулиране и настройка във височина, дължина и наклон. Въведен е нов цветен дисплей. Цветният 4 инчов TFT дисплей, стандартен за 2-ра и 3-та серия, се отличава с висока резолюция и контраст. Опционално се предлага лесен достъп до управлението на машината чрез Softkey бутони, Pin-code цифрен код или с магнитна карта. Като допълнителна опция се предлага и USB порт за зареждане на мобилни телефони.

Въвежда се интегриран в машината DC-DC конвертор, способстващ управление на функциите светлини, чистачки, сигнал за заден ход, светлина на стоповете и др.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини