СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 6, 2016

Хидроизолация за балкони и тераси от фирма Атри

Балконът - райското място в сърцето на града, вашия кът за почивка. Всички се радват на топлите летни вечери, в които се отпускат на терасата в приятна компания. Често обаче, макар и на вид добре изолирани и настлани с плочки или камък, те създават проблеми.

Появяват се течове, проблеми със съседите на долния етаж и неизбежно изниква въпросът как да изолираме терасата без да се налага да къртим всичко. Тук на помощ идва Ъмбрела, която ви спестява време, усилия и пари. Едно лесно решение на често срещан проблем.

Ъмбрела е специална прозрачна смола на водна основа, идеална за изолиране на тераси и балкони с настилка от керамика, теракот, гранитогрес, клинкер, цимент, мрамор и други естествени камъни. Предлага се в два варианта - гланц и срещу плъзгане. Ъмбрела в гланцовия си вариант не променя цвета на настилката, само я прави гланцова, като нова. Ъмбрела против хлъзгане прави повърхостта по-матова. Полагането й се препоръчва само върху светли или пастелни цветове. Ако все пак решите да я положите върху тъмна основа, то направете предварително проба.

За разлика от традиционните импрегнатори, Ъмбрела създава повърхностен филм, който прилепва към основата, създавайки бариера срещу проникването на вода. Високата еластичност, гарантира на продукта отлични резултати в течение на времето. Тя е устойчива на ултравиолетови лъчи, напълно прозрачна, на водна основа (няма мирис) и изключително лесна за нанасяне (еднокомпонетна). Ъмбрела може да се нанася върху хоризонтални и вертикални повърхности, върху керамика, теракот, гранитогрес, клинкер, цимент, мрамор.

Ъмбрела е професионален продукт, част от семейството Атриафлор, известната система от декоративни подове от смола на Атриа. Идеален продукт за привържениците на системата „направи си сам”. Когато полагате продукта, единственото, което трябва да спазвате са няколко основни правила и ще постигнете отлични резултати. Най-важно е да почистите идеално повърхността, която ще боядисвате. Ако по повърхността остане прах или други замърсявания, рискувате да нарушите адхезията на грунда Ъмбрела Праймер към повърхността, а от там и на цялото покритие. След като почистите нанесете Ъмбрела праймер с валяк или четка. Изчакайте пълното му изсъхване (минимум 12 часа). После нанесете Ъмбрела Финиш в избрания от вас вариант (гланц или срещу плъзгане). Във варианта срещу плъзгане (Но слип) добавете сферите във финиша и разбъркайте добре преди да започнете полагането. Нанесете с валяк с къс косъм. Изчакайте пълното му изсъхване (минимум 12 часа). Ъмрела се предлага в комплект (кит), който включва 0,375л. грунд и 0,750л. финиш, които са достатъчни за изолация на 7,5кв.м.

Лесен и удобен за използване, продуктът може да бъде положен от всеки достатъчно сръчен домашен майстор. Едно лесно решение, което ще Ви спести време, пари и усилия.

Вече 20 години фирма Атри предлагат на българския пазар качествени и иновативни продукти за довършителни работи - от декоративни бои и мазилки, през бои и лакове за дърво и метал, до най-авангардните продукти в нашата област термобоите. Всички продукти са произведени в Италия.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини