СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 6, 2016

Решенията за сигурност стават все по-технологични, полезни и използваеми

Разговор с инж. Анатолий Жиянски, Търговски и Маркетинг Мениджър на RAK

Решенията за сигурност стават все по-технологични, полезни и използваеми

Повече от 20 години RAK е име на българския пазар, как информирате инсталаторските фирми за последните новости в областта?
В областта на техниката за сигурност и най-вече техниката за видеонаблюдение се извършват революционни промени. Постоянно излизат нови и нови технологии предлагащи на крайния потребител по-високо качество и възможности за визуализация, запис и пренос. Преходът от аналогово към цифрово видеонаблюдение вече е факт. CVI технологията в момента достига до 4Mpixel-а камери и устройства с възможност за запис на пет технологии в едно, аналогово, CVI, TVI, AHD и IP. Като дистрибутор на техника за сигурност с дългогодишен опит и продадени над 50 хиляди камери годишно, целта на РАК е да изгражда коректни и стабилни партньорства с различни типове компании. Даваме ноу-хау относно решенията за сигурност на нашите партньори, като се стремим те да се развиват. Регулярно провеждаме продуктови -Pre Sales Academy и технически Sec Tech Labs обучения, от тази година стартираме и онлайн видео обучения за нашите партньори.

С какви предизвикателства сте се сблъсквали и какви са постигнатите резултати? Разкажете за някои от реализираните проекти на компанията.
Като дистрибутор, но не и инсталатор, РАК работи с повече от 500B2B партньора в цялата страна. На практика това допринася за един безкраен списък от изградени обекти с техника, внесена и дистрибутирана от РАК. Като се започне от общински сгради, градско видеонаблюдение, училища, банки, казина, производства, спортни съоръжения, фотоволтаични паркове, логистични центрове, агробази, селско стопански обекти, и много други. Всеки един проект има специфика и тънкости при реализацията. Затова ще спомена само някой при които наистина сме вложили много и сме се борили с тежки условия.

Това са, Мадара Шумен, големи площи и пълен мрак, изградено решение с термо камери, както и КПП-Капитан Андреево при тежки метеорологични условия -15°С+40°С, висока детайлност и голям архив. Ще спомена също и Фотоволтаичен парк Златарица, огромни площи на няколко стъпковидни нива без подсигурено захранване и пренос на системите. Текущ проект на наш партньор е цялостно изграждане на системите за сигурност в училище в Карнобат, контрол на достъп, видеонаблюдение, пожароизвестяване и т.н.

Друг подобен проект е частно училище в София, както и голяма логистична база. Вече няма неосъществими решения за сигурност, просто трябва да се знае, какво точно се изисква от системата. Напоследък клиентите залагат и на интелигентни системи за сигурност, които могат да използват за мърчандайзинг и анализ на събития или различни видове справки за броене на хора, в системите за управление на достъп, за присъствия, за изработени часове и т.н.

Решенията за сигурност стават все по-обширни в своите функционалности, все по-полезни и използваеми.

Бихте ли казали повече за предстоящото национално роудшоу на RAK?
Ние непрекъснато се стремим към високо качество и професионализъм, следим световните тенденции и новости на международните пазари и от миналата година сме дистрибутор на марката Дахуа. Това е световен лидер на пазара за системи за сигурност, който предлага пълна гама на решения -видеонаблюдение, интелигентни системи, цялостни решения за сгради и т.н.

С роудшоу-то което предстои през октомври в големите градове из страната София, Варна, Бургас и Пловдив, ще представим последната технология HDCVI3.0. Това е революционна технология за пренос и визуализация, която предлага пълна съвместимост между всички технологии - аналогово, CVI, TVI, AHD и IP. Предоставя UltraHD високо качество 4Megapixel/4K, Nightvision, WDR и най-вече бюджетни и точни интелигентни функции. Програмата ни предвижда презентационна част, възможности на решенията, демонстрации, дискусии, неофициална част и подаръци за присъстващите. Датите ще бъдат обявени на официалния ни уебсайт.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини