СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 7, 2016

Холсим България представя нова опаковка устойчива на дъжд и влага

Холсим България представя нова опаковка устойчива на дъжд и влага

Опаковката SacProtect® е резултат от сътрудничеството между лидера в производството на цимент, инертни материали и бетон, ЛафаржХолсим и международна група за производство на опаковки и хартия - Монди. Новата технология, използвана в производството на SacProtect®, увеличава устойчивостта на влага 8 пъти повече от тази на стандартната торба. Външният слой на опаковката има водоотблъскваща повърхност и е проектиран да запази висока якост на опън, дори във влажна среда. Водата се събира на повърхността на опаковката, без да се абсорбира, а след това се изпарява за няколко минути. В опаковката SacProtect® продуктът остава защитен, а качеството на цимента се запазва дори и след 2 часа излагане на дъжд или 12 часа съхранение върху влажна повърхност. Използването на новата опаковка допринася и за поддържането на по-чисти строителни обекти.

Цимент Холсим CEM II / B-LL 32.5 R, 25кг. в новата опаковка SacProtect® ще бъде в търговската мрежа седмица преди деня на строителя, Димитровден.

Холсим България е част от световния лидер в производството на цимент, инертни материали и бетон ЛафаржХолсим, създадена чрез сливането на Холсим и Лафарж през юли 2015г. Обединената компания има комбиниран 180-годишен опит в производството на цимент, инертни материали и бетон. Като част от тази развиваща се организация, предприятията на Холсим в България се радват на безпрецедентен достъп до глобални ресурси, научни изследвания и новаторски разработки в областта на най-съвременните технологии за производство на цимент, инертни материали и бетон. Трите основни направления на бизнеса на Холсим в България са производство на цимент, инертни материали и бетон. Холсим България произвежда цимент в завод си в с.Бели извор. Продуктите на Холсим се произвеждат при непрекъснат контрол в собствена лаборатория.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини