СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 7, 2016

Рувекс представя нов пелетен котел

През 2016г. Рувекс сключи договор за ексклузивно представителство на територията на България с испанския производител на пелетни съоражения Domusa Teknik. Опитвайки се да намерят подходящи високотехнологични и енергийно-ефективни решения за своите клиенти, от Рувекс представят пелетен котел от много висок клас. Котелът се предлага в различни мощности и към него могат да се добавят няколко варианта на бункери, които могат да бъдат както отляво, така и отдясно.

Благодарение на характеристиките на котела и с неговата конкурентна цена от Рувекс считат, че този котел бързо ще се превърне в лидер на пазара. Ето и някои от причините за това: котелът притежава възможно най-високия европейски сертификационен рейтинг - Клас 5, по силата на стандарт EN 303-5 по всички параметри - от ефективност (до 95%) до безопасност и ниски емисии на газове и прах. Конкурентна ценова политика на Рувекс, заедно с най-високо техническо изпълнение гарантира, че годишните икономии в сравнение с използването на други горива бързо оправдава първоначалната инвестиция.

Напълно автоматичните горелка и система за почистване на топлообменника на Bioclass NG осигуряват високо ниво на комфорт и удобство за потребителя. Почистването на горелката (Система Grinder) е специално проектиранo за третирането на отпадъци с голяма здравина и неизгоряла пепел (силикати), за да се гарантира както издръжливостта, така и минималната нужда от поддръжка на съоръжението. Котлите BioClass NG разполагат с електронно управление, което осигурява точното количество въздух в зависимост от количеството гориво, за да се постигне необходимата температура. Това създава ненадмината производителност на изгарянето особено при понижени нива на мощност. Котелът може да работи при режим на намалена мощност, спестяванията стават възможни чрез модулация на нивата на работа, съответстващи на потребностите на инсталацията. Благодарение на широките възможности за модулация и за работа на по-ниска мощност се намалява постоянните цикли на включване и изключване, като така се предотвратяват енергийните загуби, когато котелът спре да работи. Така се създава и възможност системата да бъде монтирана без буферен резервоар.

Ако желаете да получите допълнителна информация относно продукта можете да се обърнете към висококвалифираните специалисти във фирма Рувекс, които със своя 23-годишен опит са изградили инсталациите на хиляди сгради и апартаменти.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини