СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 7, 2016

Предстои ни да станем доставчик на цялостни системи

Разговор с г-н Марин Недков, Управител на TROX, представителство България

Предстои ни да станем доставчик на цялостни системи

Г-н Недков, представете фирмата и някои от реализираните референтни обекти?
Добрият въздух е качеството на живота, а изкуството да управляваш въздуха TROX разбира толкова добре, колкото едва ли някоя друга фирма. Човешкото същество е винаги във фокуса на TROX. Чрез тясно партньорство с взискателни клиенти от цял свят - TROX присъства в над 70 страни - ние сме един от технологичните лидери в производството и предлагането на пазара на компоненти и системи за климатизация и вентилация на помещенията. TROX Austria действа като платформа за целия ни бизнес в Централна и Източна Европа и е представена в Австрия, Унгария, Чехия, Хърватия, Сърбия, България и Румъния; както и в Словения и Словакия чрез успешни и надеждни партньори.

Много важен фактор за успеха на нашата компания е безкомпромисна ориентация към клиентите, тъй като ние винаги се фокусираме върху ползите и допълнителна стойност за клиента. Например, инсталирането и монтажа на нашите продукти е по-лесно, отколкото при нашите конкуренти. Нашите клиенти също оценяват това много.

Чрез интензивна научноизследователска и развойна дейност, ние непрекъснато работим по нашите решения и винаги се радваме на въвеждане на нови устойчиви иновации. В TROX, стойностите на надеждност и устойчивост са неразделно свързани с корпоративната философия, тъй като сме наясно с отговорността за околната среда към следващите поколения. Някои от нашите референции в България са: Сердика Център, BPR - Бизнес Парк Русе, както и наши референции в Европа, като: Международно летище Виена (Австрия), летище Мадрид - Bajas (Испания), изложбена зала - Франкфурт (Германия), Университетска дентална болница Грац (Австрия), ÖBB централа във Виена (Австрия).

Може ли да ни кажете за новите иновативни решения, които предлагат системите вода-въздух?
Като технологичен лидер, TROX предлага иновативни решения, които се отклоняват от стандартните решения (системи за вентилаторни конвектори) и предлагат ниски разходи през жизнения цикъл на оборудването със сходни инвестиционни разходи. Например, Future Hotel Schani, открит във Виена през април 2015 година, разчита на TROX продукти. Благодарение на вградената въздух-вода климатична система, в сравнение с конвенционалните системи, спестяванията са направени в разходите за целия жизнен цикъл със същата инвестиция и се гарантира перфектен климат поради ниските скорости на въздуха в жилищната площ, както и индивидуална оперативност. На гостите в хотел Schani, се гарантира тих сън с най-добрия въздух. В хотела на бъдещето, чувството на благосъстояние е най-важният критерий, а TROX осигурява фона в областта на технологиите.

Обяснете задължителния характер на използване на изпитани и сертифицирани противопожарни клапи?
Наредбата за Строителните продукти е в сила като Европейски регламент във всички страни-членки на ЕС и е задължително, от публикуването и на 01.07.2013 година. Това гарантира, че трябва да има декларация за експлоатационни показатели за всеки продукт с CE маркировка. Производителят по този начин документира, че той поема отговорността за съответствието на строителния продукт с изпълнението, посочена в декларацията за експлоатационни показатели.

Пред какви предизвикателства е изправена компанията?
В България, ние усещаме глобализацията и свързаното с това обединение на норми и насоки. В сегмента на продукти за противопожарна защита, има значително повече продукти на пазара в Източна Европа, отколкото преди пет години. Често по въпроса за сигурността на хората, за съжаление стават жертва на ценовия натиск.

Освен това, TROX е в процес на промяна от производител на компонента в доставчик на цялостна система. Обещанието на нашите клиенти и партньори - всичко от един източник, естествено означава и предизвикателства за нас, като офис и за нашите служители.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама  • Сдружение Топливо