СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 7, 2016

Разработваме индивидуални решения и уникални в категорията си продукти

Разговор с г-н Владислав Кипров, Изпълнителен директор и главен акционер на Лифтком

Разработваме индивидуални решения и уникални в категорията си продукти

Г-н Кипров, бихте ли представили дейността на компанията Ви.
От основаването си през 2001г. до днес, Лифтком е динамично развиващо се, иновативно дружество с предмет на дейност: производство, монтаж и обслужване на асансьори, монтаж и поддръжка на ескалатори, платформи за инвалиди и травелатори. Лифтком въведе и изпълнява всички изисквания на TÜV стандартите по ISO 9001: 2008, както и стандартите по Directive 95/16/EC, EN 81-1/2. Високото технологично оборудване дава възможност за производство с качество, признато по цял свят. Лифтком работи основно с оборудване Bystronic - Швейцария, световният лидер в производството на машини за лазерно рязане и огъване.

Произведени и въведени са в експлоатация над 3000бр. асансьори от всякакъв вид, с капацитет от 100кг. до 6400кг., с хидравлично или електрическо задвижване, със или без машинно помещение, капацитет за изкачване до 30 етажа и скорост до 2м./сек. Асансьорите, произведени от Лифтком са монтирани в държави, като Италия, Австрия, Германия, Франция, Англия, Русия, Швеция, Дания, Дубай, Украйна, Турция и др. Доставени и монтирани са повече от 300 ескалатора и травелатора, както и над 140 платформи за инвалиди. През 2010г. се основава дъщерно дружество Лифтком Сървис, с офиси и квалифициран персонал в 10 български града, посредством които предоставяме перфектно гаранционно и след-гаранционно обслужване, не само за съоръжения, произведени от Лифтком, но и на други български и международни дружества. През 2012г. е закупено правото на представяне на световният гигант ThyssenKrupp за България.

Какви са целите, мисията, визията и ценностите на екипа и компанията?
Нашата мисия е да изградим и поддържаме репутацията на компанията, като благонадежден, работодател и партньор. Визията ни е постигане на по-силни позиции на международния пазар на асансьори и подемни съоръжения, като се поддържат основните ценности на компанията - качество, гарантирано на всеки етап от процеса на проектиране, производство и ефективност на процесите, чрез прилагане на организирана и координирана корпоративна стратегия. Част от стратегията са гъвкава структура, която отговаря на международните изисквания и тенденции, индивидуални решения според нуждите на клиента, чрез разработване на уникални в категорията си продукти, както и реинвестиция в продуктово ноу-хау, разширяване на производствената гама и непрекъснато обучение на нашия персонал.

Какви са предизвикателствата, пред Вас и екипа на фабриката?
Предизвикателства за нас са новите пазари за продажби на асансьори, ескалатори и платформи в страни от Европейския съюз, Азия и Скандинавските страни, доверието на клиентите ни там, както и техните желания и високи технически изисквания към производството ни. За екипа ни от конструктори, инженери и дизайнери предизвикателствата са много по отношение на новите и иновативни произведени асансьори през 2016г, както и нов модел кабини като дизайн, както и отделни компоненти, които пускаме в производство - аварийни врати по задание на Английския пазар, които се използват само и единствено при строежи на сгради и обезопасяване на асансьорни шахти и отвори.

Разкажете за дейността и производството на компанията извън страната.
От 2015г. работим ударно за Англия, Русия и Скандинавските страни. За това се наложи и веднага да предоставим нашите фирмени права за продажби на асансьори, ескалатори и инвалидни платформи там на място на одобрените от нас фирми. През 2016г. клиенти и партньори от Украйна, Русия и Обединените арабски емирства, Дания и Англия зачестиха посещенията си тук при нас в България, и на място във фабриката се договарят и подписват офертите и договорите си. Това е добър повод за представяне на новите продукти на компанията, заздравяване на добрите отношения с клиентите и контакти на високо ниво. Поддържаме репутация, като символ на благонадежден производител.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама  • Сдружение Топливо