СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 8, 2016

Активна подготовка за международното изложение за сградни инсталации MCE 2018

Активна подготовка за международното изложение за сградни инсталации MCE 2018

В разгара си е подготовката за Международното изложение MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018 за нови технологии и тенденции в областта на ОВиК инсталациите. Вече повече от 1 100 компании са регистрирали своето участие, като се отчита увеличение на броя на чуждестранните изложители и „завръщане“ на някои големи имена от бранша. Най-голямото изложение за жилищни и промишлени инсталации, климатизация и възобновяеми енергийни източници, което ще се проведе в периода 13-16 март 2018 г. във Fiera Milano, Италия, ще събере водещи световни компании в тази област, както и над 155 000 професионални посетители от 141 държави (очаквания спрямо статистиката от MCE 2016).

Интернационализацията е сред фокусите в политиката на изложението и една от силните му страни. В тази връзка, за предстоящото издание на MCE е създаден нов проект - Country Partner (Държава Партньор), a Индия е държавата, избрана като специален гост. През последните години присъствието на Индия на MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT отбелязва постоянен растеж както на броя на компаниите изложители (75% увеличение през 2016г. спрямо 2014г., с резервирани повече от 600 кв. м. изложбени площи), така и на посетители (увеличение от 4% през 2016г. спрямо данните за 2014г.).

"Country Partner е част от пълната програма от промоционални дейности, с които всяка година се ангажираме да насърчаваме срещите между нашите изложители и вземащите решения на някои от основните световни пазари“, споделя Massimiliano Pierini, Управляващ директор на Reed Exhibitions Italia.

Концепцията, залегнала в MCE 2018, е висококачествената интеграция между системи и решения в ОВиК инсталациите, внедряване на интелигентни системи за сградно управление, намаляване на потреблението на енергия, защита на околната среда и опазване на природните ресурси.