СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 8, 2016

Светодиодни осветителни тела Е Plus Pro SMD IP65 от 2Р България

Светодиодни осветителни тела Е Plus Pro SMD IP65 от 2Р България

2Р България е една от първите компании, предлагащи светодиодно осветление на нашия пазар. Oт произвежданите в България светодиодни продукти с най-голяма реализация през изминалата година e серията Е Plus Pro SMD IP65. Това е продукт, който e усъвършенстван близо три години. Светодиодните осветителни тела от серията Е Plus Pro SMD IP65 са универсални осветители с широко приложение. Те са влагозащитени и прахозащитени с клас на защита IP65. Отличават се с изключително здрав удароустойчив корпус, изработен от UV стабилизиран поликарбонат, подходящ за работа при всякакви условия. Разсейвателят е млечнобял опалов и осигурява комфорт и равномерност при светлоразпределението.

Закрепването на разсейвателя към корпуса се осъществява от метални клипси от неръждаема стомана, което осигурява много по-голяма надеждност на продукта при по-тежки условия и продължително използване. Светлоизточникът е SMD платка с висококачествени светодиоди на водещи производители като Bridgelux и Samsung с ефективност над 150Lm/W, така светлинният добив от осветителните тела е вече повече от 115Lm/W.

Произвеждат се в три размера - 600, 1200 и 1500mm с различни мощности, като най-популярните са 20W, 40W и 60W заменящи съответно най-масовите стари луминисцентни 2x18W, 2x36W и 2x58W. Увеличеният светлодобив и гъвкавостта при производството дават големи възможности при проектиране за оптимизация на осветлението на различните обекти според изискванията и нормите за осветеност.

Експлоатационният срок на светодиодните компоненти надхвърля 60000 часа, което позволява да се монтират и на по-труднодостъпни места. Именно универсалността и надеждността на телата от серията Е Plus Pro SMD IP65 са една от причините за широкото им разпространение. Приложението им е най-често в индустрията – заводи, халета, производствени и складови помещения, закрити паркинги, гаражи и др.