СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 1, 2017

PERI GRIDFLEX е лесен и безопасен за работа кофраж за плочи

PERI GRIDFLEX е лесен и безопасен за работа кофраж за плочи

Все повече се засилва вниманието към сигурността на строителните обекти, което налага използването на задължителни мерки за защита. PERI, като водещ производител на кофражни системи и скелета с централа в Германия, предлага кофраж за плочи, отговарящ на най-високите изисквания за безопасност.

GRIDFLEX е решението за бързо и безопасно кофриране от долно ниво с около 10 пъти по-дълъг живот в сравнение с гредовия кофраж. Приложимо е в ниското и високо строителство на жилищни, обществени и административни сгради. Монтаж без усилие: окачване, повдигане и подпиране на платната. Леки системни елементи: основното платно тежи само 20kg. Оптимизиран брой подпори: 0,5 подпори на m2. Малък брой елементи: едно основно и две пълнежни платна с различни цветове за лесен монтаж, складиране и съхранение на обекта. Възможността за обръщане на посоката на редене на елементите намалява до минимум нуждата от кърпежи и позволява адаптиране към всяка форма. Системата позволява ранно декофриране – с преподпиране на плочата кофражът е свободен за монтаж на следващия такт.

GRIFLEX вече се разпознава като рентабилния избор на много строителни обекти в Германия, Франция, Италия, САЩ. Опитът, който клиентите споделят, е за 2 пъти по-голяма продуктивност с 2 пъти по-малка работна ръка.

Като безопасна иновативна кофражна система, GRIDFLEX е наградена с EuroTest Award от BG Bau – Професионална Асоциация на Строителната Индустрия в Германия.

В PERI работят хора от над 50 различни националности. Компанията притежава 70 филиала, над 120 логистични центъра и над 150 инженерни офиса. В България PERI е от 16 години, участва в изграждането на едни от най-значимите обекти в страната и помага на много от българските строителни фирми да работят по-ефективно.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини