СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 1, 2017

Селена Груп разширява дейността си в България

Селена Груп разширява дейността си в България

На провелата се на 2.02.2017г. пресконференция Селена Груп представи стратегията и бъдещите планове на компанията, програма за развитие на българския пазар, както и последни тенденциите в сектора и новаторски решения в строителния бизнес. На събитието беше представено и най-новото попълнение в продуктовото портфолио на Групата – иновативен продукт за покриви – COOL-R.

Селена Груп е един от водещите световни производители и вносители на химически продукти за строителната промишленост. Компанията предлага широка гама от продукти, насочени както към професионалисти, така и към индивидуални потребители. Селена България, част от Селена Груп, се развива много бързо (68% ръст в продажбите през 2016 г. спрямо предишната година) и предоставя глобален и локален експертен опит на своите дистрибутори.

Със стратегически фокус върху научните изследвания, развитие и усъвършенстване на новаторски решения, Селена въвежда още един иновативен продукт. Вече на българския пазар се предлага COOL-R – високорефлективно хидроизолационно покритие, което ефективно намалява температурата на покрива, като по този начин спомага за значително понижение на температурата във вътрешността на сградата. Продуктът допринася за осигуряване на по-комфортен вътрешен климат.

"Пионерски решения, като например COOL-R, утвърждават позицията на Селена Груп като лидер в предоставянето на съвременни технологии на пазара на строителна химия. Стратегията на Групата за развитие на изследователската си функция води до производствено ноу-хау за лепила и уплътнителни технологии и вече дава плодове под формата на уникални продукти – включително представеното покривно покритие, което посреща реалните нужди в строителния сектор.”, каза г-н Жан-Ноел Фурел, Главен изпълнителен директор на Селена Груп.

Предимствата на иновативната технология COOL-R бяха демонстрирани на живо по време на събитието. Проблемът с прегряването на покрива има редица последствия. За собствениците на сгради, това е свързано с необходимостта да се планират ремонтни работи, тъй като поради високата температура и без ефективна хидроизолация, процесът на стареене на покрива и неговата ерозия са много по-бързи. От друга страна, от собствениците се очаква да осигурят оптимална температура вътре в сградата. Поддържането на подходящ вътрешен климат е от особено значение, когато има хора, които работят вътре, съхраняват се храна или лекарства или когато сградата се използва за отглеждане на животни, както и за други процеси със строг температурен режим. В много случаи използването на климатик генерира огромни разходи, като невинаги осигурява пълен топлинен комфорт. Иновативният продукт от Селена е отговор на всички тези проблеми. Покритието COOL-R помага за намаляване на температурата на покрива почти мигновено с близо 70%, с едновременно намаляване на вътрешната температура с 10°C. COOL-R осигурява пълна хидроизолация на покрива, като същевременно предпазва и забавя процеса на стареене на самата структура. Продуктът на Селена също така има дълга трайност и запазва свойствата си за повече от 10 години.

"Радвам се, че имаме възможност да споделим плановете на Селена Груп за българския пазар и да представим COOL-R. Гъвкавостта на компанията позволява да се приспособим към нуждите на пазара и да приветстваме нови предизвикателства. Стремим се да развиваме уникални технологии, тъй като се стараем да сме максимално близо до потребителя. Винаги надежден партньор, Селена България предоставя локална експертиза за специфичните местни нужди, която ни позволява да постигаме най-добри резултати и да разширяваме мрежата си за продажби, за да осигурим лесен достъп до нашите продукти.”, сподели г-н Диян Димитров, Управляващ директор на Селена България.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини