СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 1, 2017

Нови модели и функции в серията OpenAir на Siemens

Нови модели и функции в серията OpenAir на Siemens

Серията OpenAir е разработена на базата на многогодишния опит на направление Сградни технологии на Siemens в производството и приложението на изпълнителни механизми. Тя е оптимизирана на основата на богатия практически опит и интензивните тестове в лабораториите на компанията. Новите модели от серията задвижващи механизми за въздушни клапи и сферични вентили имат въртящ момент - съответно 5Nm и 10Nm, и поддържат комуникация по Modbus RTU. При тях окабеляването е улеснено, което пести време и средства при пускането им в експлоатация и осигурява бързо интегриране в системите за сградна автоматизация.

В допълнение се предоставя и възможност за дистанционно управление, пълна диагностика и анализ, лесна реализация на превантивна профилактика при необходимост от бързо диагностициране на проблема. Различни стандартни модели са оборудвани с патентована технология за намаляване на шума от мотора < 30 dB(A). Други нови функции са ляв/десен превключвател, който позволява смяна на посоката на въртене без необходимост от допълнително окабеляване, както и вграден електронен краен изключвател, повишаващ енергийната ефективност и намаляващ оперативните разходи. Предлагат се и устройства с AC/DC захранване с висока променливост, което прави изпълнителните механизми подходящи за приложения ниско напрежение.

Предимство на новите задвижващи механизми OpenAir е и, че те се монтират бързо и лесно чрез самоцентриращ се адаптор за закрепване. Те се характеризират с дълъг експлоатационен живот, издържащ около 5 милиона отделни цикли. Подобно на всички устройства от серията OpenAir новите задвижващи механизми имат отпечатан баркод, който чрез интернет бързо и удобно предоставя информация за продукта (техническа документация, инструкция за монтаж и др.).

Прелисти броя

още в рубриката

Новини