СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 1, 2017

Предстои да предложим на пазара нова парапетна система

Разговор с г-н Джамал Алиман, Управител на Барос Вижън

Предстои да предложим на пазара нова парапетна система

Джамал Ахмед Алиман е роден през 1985 година, семеен с две деца, местожителство – Пловдив. Израснал е в живописната югозападна част на Родипите – село Борино. Завършва образованието си в града под тепетата, СОУ „Христо Г. Данов“ със специалност информационни технологии. С днешна дата Джамал продължава да живее във втория по големина град в страната и да се развива професионално. Управител е на три фирми, занимаващи се с производство, търговия и монтаж на парапети.

Г-н Алиман, представете на читателите на Списание СТРОИТЕЛИ фирмата и дейността, с която присъствате и се развивате на пазара.
Здравейтe. Основната дейност на фирмите ни Барос Вижън, Бг Парапети и Baros Vision ltd sir. е свързана с производство, търговия и монтаж на стъклени, алуминиеви и неръждаеми парапетни системи. Базирани сме в градовете Пловдив и Истанбул и сме основен и предпочитан доставчик на редица малки и големи фирми в областта на строителството. Работим на територията на цяла България, а от 2014 година продаваме парапетни системи и реализираме проекти в редица страни от Европа и Азия. Можем да се похвалим с изградени обекти в Норвегия, Швеция, Дания, Германия, Австрия, Обединеното Кралство, Румъния, Латвия, Франция, Белгия и др. В много от горепосочените страни имаме утвърдени дистрибутори и агенти и усилено развиваме експортната си дейност.

Разкажете повече за продуктите от гамата Ви. Какви видове парапети предлагате и в какви обекти намират своята реализация Вашите системи?
През последните 7 години разработихме серия от стъклени парапетни системи, които нарекохме серия VISION. Системите са 100% наше производство и притежават европейски сертификати за качество и патенти. VISION системите дават решение за всякакъв тип монтажи. Подов монтаж (върху пода), страничен монтаж (на стълбища и балкони) с цел да не се стесни стълбището или балкона и вграждане в бетон. Това, на което най-много държим освен естетиката, е здравината и качеството на нашите системи, за което имаме изключително високи стандарти. Системите ни са тествани и сертифицирани за това от водещи европейски институции в бранша. Реализираме своята продукция основно в жилищни и обществени сгради, с високи архитектурни и естетически показатели. Продукцията ни се използва за всякакви интериорни и екстериорни решения, за ново строителство, а също и при реновиране на обекти.

Бихте ли искали да споделите с нашите читатели повече за нов продукт /система/, която е част от портфолиото Ви?
Да, разбира се. Новата система, която разработихме през 2015 и 2016 година, позволява безпроблемно нивелиране на стъклата и е единствена по рода си. Очакваме през месец март тази година да я пуснем на пазара. Системата позволява да се монтират стъкла с дебелина от 16mm до 30mm и издържа на хоризонтален натиск от 5000кг, което нарежда нашата система на челно място в световен мащаб. Тази здравина се постига с използването на триплекс (две или три закалени и слепени стъкла). Изцяло български и ексклузивен продукт на много конкурентна цена и с прекрасна визия.

В заключение, какви са очакванията Ви за бъдещото развитие на компанията? Поставили ли сте си определени цели за тази година?
Хубав въпрос. Аз обичам изключително много работата си и това много ми помага. С времето се създаде екип от професионалисти и амбициозни хора и всички работят като едно цяло, което ни улеснява много за постигане на поставените цели. Очакванията ми са компанията ни за пореден път да се докаже като една от най- предпочитаните в бранша и да разширим пазарния си дял с помощта на нашите настоящи и бъдещи клиенти. Очаквам и много добра реакция към новия ни продукт, добри продажби и нови контакти както в България, така и в чужбина.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини