СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 1, 2017

2Р България е с традиции и в конвенционалното, и в светодиодното осветление

Разговор с инж. Йордан Караиванов, Продуктов мениджър на фирма 2Р България

2Р България е с традиции и в конвенционалното, и в светодиодното осветление

Фирма 2Р България присъства на пазара от 1995 година. Дейността на фирмата е производство, внос и търговия на лампи и осветителни системи. Притежава производствена база в нова, модерна сграда и два магазина на територията на Пловдив и един в София.
От създаването си досега фирма 2Р България се утвърждава на пазара като коректен изпълнител и иноватор в интегрирането на високоефективно светодиодно осветление. Спечелва доверието на клиента с лоялност, бърза логистика и гъвкави решения.


Инж. Караиванов, в началото бихте ли разказали малко повече за фирмата и дейността Ви пред читателите на Списание СТРОИТЕЛИ?
2Р България е българска компания с над 20 годишно присъствие на пазара. Основната дейност е производство и търговия с осветителни тела, елементи за тях, производство на стълбове за улично и парково осветление.

Компанията притежава нова модерна производствена база със складова и административна част в град Пловдив. Клиентите ни са търговски, строителни и електромонтажни фирми, проектантски и архитектурни бюра, общини, индустриални предприятия, частни и държавни фирми от енергетиката, както и крайни потребители.

Разполагаме с търговски партньори в цялата страна и доставяме стока на своите клиенти до всяка точка на България със собствен транспорт. Екипът на 2Р България се стреми постоянно да обновява знанията си с цел поддържане на висока конкурентоспособност и качество на предлаганите услуги и продукти.

Да преминем по-детайлно към Вашата работа – представете продуктите, които предлагате. Споделeте повече за някои oт тях и приложението им.
Портфолиото на 2Р България се състои от продукти, включващи цялата гама конвенционално и светодиодно осветление, а именно: индустриални осветителни тела, осветителни тела и стълбове за улично, парково и градинско осветление; осветителни тела за офиси, за търговски обекти, за спортни площадки, зали и съоръжения за дома и др.

В последните години осветлението преживява бурно развитие, поради прехода от конвенционално към светодиодно осветление. Огромните предимства на светодиодното осветление по отношение на енергоспестяването и разходите за поддръжка са основният двигател за иновациите в бранша. Развитието на LED технологията доведе до големи възможности във всички области на осветлението.

Благодарение на нея се промени видът и конструкцията на осветителните тела. Следвайки тези тенденции ние постоянно внедряваме нови технологии в производството, за да сме в крак с динамиката на пазара.

2Р България е една от първите компании, предлагащи светодиодно осветление на нашия пазар, която е с традиции и в конвенционалното осветление. Това ни прави най-комплексния доставчик в областта на осветлението в България.

Oт светодиодните продукти, произвеждани от нас, с най-голяма реализация през изминалата година e серията Е Plus Pro SMD IP65. Това е продукт, който усъвършенствахме близо три години и чието производство премина през всички етапи. В крайна сметка най-добрият показател за това как сме се справили са положителните отзиви от нашите клиенти и непрекъснато растящото търсене през последните две години. Светодиодните осветителни тела от серията Е Plus Pro SMD IP65 са универсални осветители с широко приложение. Те са влагозащитени и прахозащитени с клас на защита IP65. Отличават се с изключително здрав удароустойчив корпус, изработен от UV стабилизиран поликарбонат, подходящ за работа при всякакви условия. Разсейвателят е млечнобял опалов и осигурява комфорт и равномерност при светлоразпределението. Закрепването на разсейвателя към корпуса се осъществява от метални клипси от неръждаема стомана, което осигурява много по-голяма надеждност на продукта при по-тежки условия и продължително използване. Светлоизточникът е SMD платка с висококачествени светодиоди на водещи производители като Bridgelux и Samsung с ефективност над 150Lm/W, така светлинният добив от осветителните тела е вече повече от 115Lm/W.

Произвеждат се в три размера - 600mm, 1200mm и 1500mm с различни мощности, като най-популярните са 20W, 40W и 60W заменящи съответно най-масовите стари луминисцентни 2x18W, 2x36W и 2x58W. Увеличеният светлодобив и гъвкавостта при производството дават големи възможности при проектиране за оптимизация на осветлението на различните обекти според изискванията и нормите за осветеност.

Експлоатационният срок на светодиодните компоненти надхвърля 60000 часа, което позволява да се монтират и на по-труднодостъпни места. Именно универсалността и надеждността на телата от серията Е Plus Pro SMD IP65 са една от причините за широкото им разпространение. Те са подходящи за монтаж на височина до 7 метра във всякакъв вид помещения. Приложението им е най-често в индустрията – заводи, халета, производствени и складови помещения, закрити паркинги, гаражи и др.

Бихте ли желали да акцентирате върху някой иновативен продукт от гамата Ви? С какво се отличава продуктът и как се развива разпространението му на пазара?
През 2016 г. започнахме ново производство на стълбове за улично и парково осветление от серията OCLYTE. Това е иновативен продукт без аналог на нашия пазар. Стълбовете OCLYTE са полигонални горещо-поцинковани метални стълбове за улично и парково осветление. Уникалното на OCLYTE е модулната им конструкция. Те се състоят от модули с максимална дължина 4 метра, като всеки се монтира за другия чрез заклинване. Благодарение на това се намаляват значително разходите за транспорт и съхранение, които са едно голямо перо при реализацията на продукта.

Друго голямо предимство е, че при повреда може да се замени само повреденият модул. Модулната конструкция на OCLYTE позволява и по-голяма гъвкавост в производството, като сроковете за изработка на готов продукт се съкращават многократно. Стълбовете OCLYTE се произвеждат в новата ни фабрика в град Пловдив, в съответствие с всички европейски норми и стандарти.

В заключение – няколко думи за очакванията Ви относно бъдещото развитие на компанията?
Очакванията ми са 2Р България и в бъдеще да е модерна динамично развиваща се компания, предлагаща цялостни решения в областта на осветлението на своите клиенти, а именно: проект–производство-доставка-изпълнение-гаранция-следгаранционно обслужване.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини