СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 2, 2017

Акценти от приключилите изложения Българска строителна седмица и Секюрити експо 2017

Акценти от приключилите изложения Българска строителна седмица и Секюрити експо 2017

Общо 8450 души посетиха специализираните международни изложения Българска строителна седмица и Секюрити експо 2017. От 15 до 18 март посетителите на двата форума, организирани от Интер Експо Център-София, имаха възможност да разгледат щандовете на стотици изложители, разположени на обща площ от близо 3200 квадратни метра, а служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов откри тържествено Секюрити експо.

Иновативната Българска строителна седмица
На 17-ото издание на Българска строителна седмица се представиха повече от 200 компании. На площ от над 2100 квадратни метра щандовете си разположиха фирми от България, Германия, Италия, Чехия, Полша, Румъния, Турция, Гърция и Молдова. Те бяха посетени от архитекти, проектанти, инженери, производители, инвеститори, строителни предприемачи, търговци, дистрибутори, собственици на строителни магазини и складове, както и крайни клиенти. Многобройни бяха и посетителите от чужбина.

Специализираното международно изложение бе придружено от богата съпътстваща програма, в която бе включен семинар на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“, както и професионални обучения в сферата на 3D проектирането.

И през 2017 г. Българска строителна седмица събра заедно представителите на целия строителен сектор. Изложителите представиха машини, инструменти, външни щори с управление през смартфон, дограми, врати, мобилни и сглобяеми сгради, екопанели, стълби и скелета, слънцезащитни системи и още много от света на строителството. Тази година организаторите включиха три нови тематики – „Дървото в конструкциите“, „Реновиране на домовете“ и „Енергийна ефективност“.

При засилен интерес от бранша се проведе семинарът на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“, на който бе поставен въпросът за дистанционерите топъл ръб. Повече от 150 души изпълниха семинарната зала по време на безплатния семинар на тема „SketchUP – 3D проектиране за всеки”, организиран съвместно от Интер Експо Център и учебен център Graphic Ground. За всички, които искат да направят първи стъпки в работата със SketchUP и да навлязат в света на 3D графиката, бе организиран и допълнителен уъркшоп.

Част от програмата на изложението бяха и честванията по случай 75 годишнината на Университета по архитектура строителство и геодезия – УАСГ. На щанда на университета посетителите имаха възможността да се запознаят с научните и изследователските достижения на университета през последните години.

Българска строителна седмица се утвърди като една от най-представителните изложби за отрасъла. Тя предлага възможност както на известни, така и на нови фирми от строителния бранш да покажат актуалните си продукти и решения. Участието на фирми производители или вносители на строителни материали, машини, техника и технологии, дограма и врати, химически продукти, топло- и хидроизолации спомага за тяхното бъдещо развитие и утвърждаването им на българския и европейския пазар. Българска строителна седмица е форум, на който се дискутират актуални за строителния бранш въпроси и се демонстрират иновативни продукти, услуги и технологии и затова изложението събира на едно място строителни предприемачи и изпълнители, архитекти и проектанти, търговци и дистрибутори на материали и техника, инвеститори, строителни експерти. Изложбата предоставя неповторими възможности за осъществяване на b2b срещи с лица, вземащи решения, и професионалисти от строителния бранш от страната и чужбина.

В залите на Българска строителна седмица посетители и изложители имаха възможността да открият всичко, от което се нуждаят за техния успешен бизнес.

Изложителите имаха възможността да покажат последните иновации в областта на строителни материали, инструменти и стоманени изделия за строителството. Дървена и PVC дограма, врати, прозорци, щори бяха част от експозицията. Посетителите имаха възможност да изберат измежду много решения за топло- и хидроизолация, ВиК и санитарно оборудване, които се предлагат от водещи производители в бранша.

Българска строителна седмица обхваща няколко направления и представя последните тенденции в повече от 30 браншови профила, като дава възможност на професионалистите да намерят най-модерните продукти и технологии, събрани на едно място.

Изложението всяка година разширява своите мащаби и продължава да привлича български и чуждестранни компании. Тази година изложението се провежда за 17-ти пореден път и отчита ръст от над 30% в броя на изложителите и заетите площи спрямо последното издание.

Секюрити експо срещна бизнеса, институциите и организациите
Всички 8450 посетители имаха възможността да разгледат иновативните и високоефективни продукти на повече от 40 фирми, които взеха участие в Секюрити експо. То бе тържествено открито от служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов. „Тук си дават среща представителите на бизнеса, държавните институции и инженеринговите организации, работещи в областта на обществената сигурност“, подчерта той.

Изложбата е единственото специализирано събитие за България в този бранш и едно от най-авторитетните за региона, което демонстрира последните постижения в областта на обществената, частната сигурност и безопасност. Сигурността и безопасността се превърнаха в глобално предизвикателство и основна грижа за всеки човек и организация. Секюрити експо предоставя отлична възможност за българските и международни производители и търговци на оборудване за сигурност, да се възползват от предимствата от този пазарен потенциал. Изложбата обединява големи и малки международни и местни изложители да покажат най-новите технологии, иновации и развитие в бранша.

На близо 1100 квадратни метра щандовете си разположиха фирми от България, Беларус, Китай и Турция. Те демонстрираха продукти за пожароизвестяване, пожарогасене, видеонаблюдение, CLOUD инжинерство - IP и мрежи, IT и комуникации, контрол на достъп, биометрия, антитерористични средства, периметрова защита, защита на критична инфраструктура, алармени системи, бариери и паркинг системи, защита на пренос на данни, Big Data, М2М услуги, безпилотни авиационни системи (дронове). Интересна за всички посетители е и безпилотната авиационна система (БАС), представена от Екопрогрес, която има предназначение за извършване на радиационно разузнаване на местност, търсене и откриване на източници от гама лъчения и картиране. БАС може да се разполага на безпилотно летателно средство без използване на специално оборудване.

Новите си продукти и решения в системите за сигурност представиха редица фирми от бранша. Голям интерес предизвикаха съвременните биометрични системи за контрол на достъпа, устройства с най-високо ниво на идентификация, разпознаващи пръстов отпечатък.

Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров” към Министерството на отбраната показа категориите на сигурност на системи за видеонаблюдение за използване в приложения за сигурност, а Българската асоциация „Труд, здраве, безопасност“ даде съвети и идеи за правилния избор и комплектовка на личните предпазни средства. Организаторите обявиха и разнообразна, наситена съпътстваща програма, чиято цел е да помогне на бизнеса за обогатяване на познанията в сферата на сигурността. Вдъхновяваща за посетителите бе изложбата, организирана от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, в която се включиха деца от цяла България. Бяха представени новите изисквания към пожарната безопасност, имащи отношение към енергийната ефективност на сградите.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама
  • Сдружение Топливо