СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 2, 2017

LG с мащабна светлинна инсталация на Milano Design Week

LG с мащабна светлинна инсталация на Milano Design Week

Milano Design Week е най-голямото и най-известно събитие в световен мащаб, посветено на дизайна. Ето защо, точно на това място LG избра да си сътрудничи с японския дизайнер Токуджин Йошиока в реализирането на уникална мащабна светлинна инсталация. Озаглавена „TOKUJIN YOSHIOKA x LG: S.F_Senses of the Future“, впечатляващата творба изобразява връзката на човечеството с природата, озарявайки ориентираната към хората философия на LG по отношение на дизайна.

„TOKUJIN YOSHIOKA x LG: S.F_Senses of the Future“ предлага на посетителите си истински пир за сетивата им. С привкус на всичко, което се крие в бъдещето, инсталацията комбинира авангардните технологии на LG с единствените по рода си експериментални техники на Токуджин Йошиока. Част от изложбата разказва впечатляваща история за вярата в бъдещето, представяйки предмети от ежедневието на всеки един от нас – S.F столовете. Това всъщност изобщо не са обикновени столове, а такива, родени от научната фантастика. Общо седемнадесет S.F стола са умело оборудвани с иновативните органични светлинни диоди – OLED дисплеите на LG. Столовете са както статични, така и изключително динамични, благодарение на брилянтните светкавици, които те излъчват чрез двустранните панели, предизвиквайки хората да се замислят върху забързания модерен живот. Посетителите ще могат дори да седнат на S.F столовете, което ще им позволи да преживеят от първа ръка уникалната технология от следващо поколение на дисплеите.

Друга част от изложбата, наречена Wall of the Sun, представя 16-метрова в ширина и 5-метрова във височина конструкция, състояща се от почти 30 000 индивидуални OLED светлинни модула. Стената е създадена така, че да се люлее нежно, докато излъчва привличащи вниманието лъчи светлина, симулирайки уюта и топлината на приятните слънчеви дни.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини