СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 2, 2017

Jungheinrich с номинация от IFOY 2017

Jungheinrich с номинация от IFOY 2017

Моделът ЕMD 115i на Jungheinrich е номиниран в категорията „Складов повдигач“ от IFOY за 2017 г. В предстоящите тестове машината ще покаже своите предимства и ще бъде изпитана от специалисти в областта, за да се бори за челната позиция в категорията.

Електрическият стакер за две палета предлага възможност за много приложения. Със своето късо шаси моделът е считан за най-късия универсален стакер в своя клас. В комбинация със значително малкото отделение за батерия, ЕMD 115i е не само изключително лек, маневрен и компактен, но и подходящ за работа както в магазини, така и в силно ограничени складови помещения или за да бъде използван в камиони.

Новият дизайн на мачтата с вграден прозорец за наблюдение, както и специалната форма на капака за батерията, позволява оптимална видимост на товара и околната среда, допринасяйки за повишаването на сигурността. Благодарение на добрата видимост се избягват инциденти с персонал, повреди по машината, товарите и складовото оборудване. ЕMD 115i може да се похвали с напреднала технология, олекотена литиево-йонна батерия само 17 кг. Това улеснява краткосрочното, ефективно междинно зареждане (50% заряд след само 30 мин.), което прави ненужни подмяната на батерията и нейната поддръжка.

В помещения, където нивото на шум е от значение, важна роля играе опционалната silent DRIVE функция, която позволява за кратък период от време машината да работи с ниски нива на шум. Пружинното, амортисьорно окачване на помощните колела с торсионна щанга, дават възможност за оптимално представяне на машината по време на движение. Електрическият EMD 115i със своето късо шаси, само 558mm, е считан за най-късия универсален стакер в света. Подходящ за работа в тесни складови пространства и незаменим помощник при товаро-разтоварни работи на и от камиони.

В допълнение EMD 115i е оборудван с иновативна и високоефективна технология, литиево – йонната му батерия дава възможност за увеличаване на работните периоди, намалявайки времето за зареждане до минимум. Батерията с капацитет 40 Ah осигурява работа до 2,5 ч. и позволява междинно зареждане. Всъщност батерията е заредена на 50% след само 30 мин. междинно зареждане и напълно заредена след 80 мин. Благодарение на вграденото зарядно устройство, машината може да се зарежда дори по време на почивка на оператора.

При създаването на модела EMD 115i целта е да се предостави на клиента компактен и с висока производителност, но в същото време лесен за употреба, стакер. Като най-късия универсален стакер на пазара, EMD 115i изпълнява изискванията на клиента да се оперират товари с голяма гъвкавост. Маневрен и с добра производителност моделът на Jungheinrich има възможност да премества две евро палета едновременно /едно над друго/.

Освен това, в сравнение с конвенционалните оловно-кисели батерии, литиево-йонната технология дава възможност за спестяване на време и разходи, дължащи се на съкратените смяна на батерия, много ниски разходи за поддръжка и дълъг живот. Към модела EMD 115i се предлагат като опции допълнителни функции в съответствие с изискването на конкретния клиент. Машината предлага надеждност, добра продуктивност и ниски разходи, което я превръща в добър избор за мениджърите по логистиката.

Материалът ни е предоставен от г-н Валери Петрунов – търговски и маркетингов директор на Готи Петрунов, представител на ЮНГХАЙНРИХ за България, Албания и Косово.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини