СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 2, 2017

Каменната вата на ROCKWOOL в проекта Сан Стефано Плаза

За изолацията на проекта Сан Стефано Плаза през периода 2013-2015 г. се използват висококачествените продукти на датския производител ROCKWOOL. Компанията е сред световните лидери в изолационната индустрия. Голямо предимство на производителя, освен дългогодишният опит, е, че предлага разнообразие от специализирани продукти за различните типове изолации.

За един от най-внушителните жилищни комплекси в центъра на София проектантите се доверяват на каменната вата на ROCKWOOL за три основни детайла от сградата: за фасадата на сградата, за покрива и за гаражните/сутеренни помещения. Използвани са водещите продукти от портфолиото на компанията, които са с най-добрите показатели по отоношение на трите съществени признака за изолацията на една сграда - топлоизолация, звукопоглъщане и пожарозащита.

При изолацията на фасадата на Сан Стефано Плаза са използвани плочите AIRROCK ND FB1. Това са полутвърди плочи от каменна вата, предназначени за висок клас системи за вентилирируеми фасади. Както и всички други продукти на ROCKWOOL те не само осигуряват качествена звуко- и топлоизолация, но защитават и от пожар. Каменната вата на ROCKWOOL е издръжлива при всякакви климатични условия и се извлича единствено от устойчиви естествени материали.

За изолацията на всички тавани на гаражните и сутеренни в Сан Стефано Плаза строителните инженери се доверяват на специализирания за тази цел продукт - CEILINGROCK FW1. Това са плочи от каменна вата, които предлагат най-висок клас топлинна, звукова изолация и противопожарна защита. Плочите са каширани едностранно с плътен стъклофибърен воал с цел добър естетически вид на крайния продукт. Те са особено подходяща за изолация на тавани в неотопляеми пространства като сутерени, мазета или гаражи. Монтират се директно на тавана, с механично закрепване с метални дюбели.

При изолацията на част от покрива на Сан Стефано Плаза са използвани плочи на AIRROCK HD. Това са полутвърди плочи от каменна вата, които имат висок клас звукопоглъщащи свойства и са подходящи както за скатни покриви, така и за вентилируеми фасади и други натоварени вертикални конструкции. Плочите на Airrock HD могат да се кашират еднострано със стъклен воал в бял или черен цвят (FB1 означ. черен воал; FW1 означ. бял воал).

Прелисти броя

още в рубриката

Новини