СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 2, 2017

Компанията TRANE с обновена гама хладилни и термопомпени агрегати

Компанията TRANE с обновена гама хладилни и термопомпени агрегати

TRANE, водеща компания в тeхнологичната и комфортна климатизация, посрещна 2017 година с изцяло обновена гама хладилни и термопомпени агрегати. Всички машини отговарят на най-новите изисквания за екологичност и енергийна ефективност.

Особено място в новата гама заема серията Balance™ на т.н. мултисистемни или четиритръбни агрегати. Машините предстявляват комбинирани триконтурни термопомпи, позволяващи независимо и едновременно подаване на студ и топлина към консуматорите. Специално разработените схеми на хладилните кръгове и системата за управление на агрегатите позволяват максимално оползотворяване на енергията във всички режими на работа, като коефициентът на ефективност на термопомпата при едновременно охлаждане и отопление достига над 7,5.

Агрегатите се предлагат в най-широката гама типоразмери и конфигурации в бранша с единична студова и топлинна мощност от 35 до 950kW. Предлагат се две основни групи модели - RTMA с винтови компресори и CMAB със спирални компресори, високоефективни пластинчати и кожухотръбни топлообменници за различните модели, три модификации по отношение на шумово ниво и четири конфигурации по отношение на ефeктивност, широк набор от опции за окомплектовка и аксесоари. Различни типове антикирозионни обработки на топлообменниците гарантират безпроблемна работа в различни среди и типове флуиди. Работният диапазон е при външни температури от -20оС до +50оС и температури на флуида в отоплителния контур до +68оС.

Този тип агрегати са особено подходящи за обекти с целогодишни нужди от охлаждане и отопление като болници, хотели, офисни и търговски центрове от висок клас с повишени изисквания за контрол на микроклимата, производствени предприятия от хранително-вкусовата и фармацевтичната индустрии.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини