СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 2, 2017

Бързостягащо лепило ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ за дълготрайни резултати в кратки срокове

Бързостягащо лепило ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ за дълготрайни резултати в кратки срокове

Крупни проекти, като изграждането на модерни офис сгради, съвременни търговски центрове, луксозни хотелски и ваканционни комплекси, големи жилищни сгради и т.н. често вървят ръка за ръка с нуждата за постигане на перфектни резултати в кратки срокове. Това изправя изпълнителите пред предизвикателството да открият идеалната комбинация от продуктови и системни решения, съчетаваща бързото им действие с дълготрайната експлоатационна надеждност на обработените площи. Това важи в особено висока степен за едно от най-разпространените покрития, прилагани при подобен тип проекти – керамичните облицовки и настилки.

Наблюдава се отчетлива тенденция за умело преплитане и комбиниране на облицовъчни материали като гранитогрес, естествен камък, стъклокерамика, мозаечни плочки, масивни и широкоформатни облицовки и техния индивидуален принос за постигане на желания ефект, както в интериорни, така и екстериорни пространства. Именно тук изпъкват свойствата на бързостягащото лепило за плочки и керамика - ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ.

Екстремната якост на образуваната връзка, в комбинация с бързото стягане и присъщата еластичност на лепилния слой, се явяват сигурно решение на проблема с кратките срокове на изпълнение и постигането на дълготрайна надеждност.

Справяне с кратките срокове на изпълнение: Едно от възловите предимства на ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ е свойството за достигане на пределна якост за „отрицателно“ време. Само 6 часа след полагане лепилният слой достига максимална якост на образуваната връзка, а към фугиране на облицовката може да се пристъпи 8 часа след нейното полагане. Класифицирано като бързостягащо лепило Клас F според EN 12004, ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ е идеален помощник в борбата с кратките срокове на изпълнение.

Ефективни резултати при абсорбиращи и неабсорбиращи облицовки: Благодарение на своята формула, ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ позволява преодоляване особеностите на абсорбиращите и неабсорбиращи облицовки, подсигурявайки дълготрайното качество и сигурната експлоатационна надеждност.

Продуктът гарантирa ефективни резултати при полагане на широк набор от различни комбинации на теракота, гранитогресни плочи с размери до 65х65cm, мозайки, естествен камък, стъклокерамика и други облицовъчни материали.

Преодоляване особеностите на основата: Здравината на образуваната връзка (Клас C2 според EN 12004), в комбинация с намаленото свличане (Клас T според EN 12004), правят ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ идеален избор при облицоване на подове и стени. Формулата на лепилото предотвратява свличане, осигурявайки бързо и стабилно фиксиране на облицовъчния материал. ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ се препоръчва при облицоване на критични и деформируеми основи, тъй като умело преодолява присъщите за тях особености, съхранявайки дълготрайната експлоатационна надеждност на положената облицовка във времето.

Изпитана устойчивост при интериорни и екстериорни площи: Благодарение на високата якост на връзката с основата, ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ е особено популярно решение за силно натоварени площи, подложени на постоянен човекопоток и осезаем механичен натиск. Еластичността на лепилния слой му придава способността да абсорбира вибрациите и структурните напрежения в основата, изкоренявайки риска от отлепване на облицовката.

Изпитаната мразоустойчивост на лепилото, в комбинация с висока еластичност, позволяват приложението на ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ при открити площи, изложени на резки климатични и температурни промени, както и балкони, тераси, покриви и др.

С помощта на ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ площите с подово отопление получават финални щрихи и завършен изглед, а именно - надеждна и дълготрайна керамична облицовка. Специфичната формула на ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ обезпечава нуждите на всеки един изпълнител в процеса на полагане на различни видове облицовъчни материали при изграждането на устойчиви и функционални помещения в силно натоварени търговски, бизнес, обществени и ваканционни площи.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини